Trital Safety

‘Wij zijn nog niet klaar met ondernemen’

Klant van het eerste uur is Trital Safety. Toen de broers Theo en Jan de Vliegh 35 jaar geleden startten met hun bedrijf in persoonlijke beschermingsmiddelen, zochten ze een partner die met hen mee kan denken en die vooruitkijkt. “Je mag rustig zeggen dat we een stel straatschoffies waren, die gewoon maar zijn begonnen”, aldus Theo.

“We waren nergens bang voor. Inmiddels zijn we 35 jaar verder en gegroeid naar een groot bedrijf op het gebied van persoonlijke beschermingsmiddelen en brandvertragende werkkleding. We zijn in Nederland actief, maar leveren ook internationaal in het Midden-Oosten, Polen en Duitsland.”

Roots

Sinds 2008 produceert het bedrijf zelf brandvertragende kleding onder het merk Roots. "Roots is opgezet vanuit de overtuiging dat bestaande producten in de markt niet geschikt waren voor de werkzaamheden. We hebben hierop zelf veiligheidsproducten ontwikkeld samen met bedrijven die werkzaam zijn als contractor in de petrochemie, constructie-, las- en slijpwerk", vertelt Jan.
Het succes van Roots is vastgelegd in een ‘Wall of Fame’, een wand die volhangt met bijzondere foto’s van mensen over de hele wereld die drager zijn van een Roots overall. “Al deze mensen hebben op hun werkplek een foto gemaakt en zijn het bewijs dat Roots een product is dat wereldwijd gebruikt wordt.”

Jan stelt dat veiligheid voorop staat bij de productontwikkeling. “Wij kijken voorbij alle normeringen. Tot op de komma moet alles kloppen. Wij zeggen ook altijd: wij verkopen geen producten, maar aansprakelijkheid. Uit alle testen komt het schoeisel en de kleding van Roots als beste naar voren. Daar zijn we uiteraard trots op."

Niet uitgeblust

Visser & Visser is voor de broers de partij waarmee zij kunnen sparren over financiële uitdagingen. Jan: “Theo en ik zijn commercieel sterk, we weten wat mensen beweegt en kunnen daar goed op in spelen. We hebben nog genoeg ambities en uitdagingen en zijn nog lang niet klaar met ondernemen. We zijn nog niet uitgeblust. Van onze accountant verwachten we hetzelfde, een partij die vooruitkijkt en ambitie heeft. Daarom past Visser & Visser zo goed bij ons.”

Jan vult aan: “Het is belangrijk om cijfers onder controle te hebben. Visser & Visser heeft voor ons een prachtig dashboard ontwikkeld, waar we alle cijfers en data instoppen en waar vervolgens heel veel bruikbare informatie uitkomt: wat is de omloopsnelheid van een kledingstuk, welke producten worden het meest verkocht, wat is je marge, etc. Met Growteq hebben we een PowerBI-dashboard opgezet. Dan gaat er helemaal een wereld voor je open. Ik als financiële man kan daar ontzettend veel gegevens uit halen.”

Kosten onder controle

Één advies is Jan altijd bij gebleven. “Ik was pas 20 jaar toen ik met deze onderneming begon, dus ik heb heel veel moeten leren in de praktijk. Maar er staat mij nog één ding bij als de dag van gisteren en dat is het advies van Steef Visser: je bedrijfskosten zijn het allerbelangrijkste dat je moet beheersen. Zorg dat je goede budgettering hebt en zorg dat je je kosten onder controle hebt en dat je kunt sturen. In de praktijk is dat ook nodig gebleken. Er zijn momenten geweest dat het wat minder ging en als je dan te laat aan de knoppen gaat draaien om die kosten te drukken, heb je een probleem. We zijn gelukkig altijd op tijd geweest. Het is de beste tip die ik in mijn leven gehad heb.”

Vanuit ons kantoor in Barendrecht helpen we u graag om uw bedrijf te laten groeien. Bekijk video's van ondernemers uit uw regio en ontdek wat onze accountants en fiscalisten in Barendrecht voor hen betekenen.