Innovatielab

Wij hebben een innovatielab opgericht! Een mooie mogelijkheid voor medewerkers om een bijdrage te kunnen leveren aan het efficiënt maken van processen of misschien wel om een heel nieuw project te lanceren. Begin 2018 heeft de kick-off plaatsgevonden in De Vertrekhal in Rotterdam. Collega Martine Arp was aanwezig en neemt je mee in een kort verslag over deze gezellige en innovatieve middag.

 • 15.30 uur     
  We verzamelen in De Vertrekhal in Rotterdam. De ontvangst is goed verzorgd met een hapje en drankje. Er hangt een gezellige sfeer, de zon schijnt en we zitten op een prachtige, industriële locatie met uitzicht op de haven van Rotterdam. Wat wil je nog meer?

 • 16.00 uur     
  We gaan van start! Wilco Schellevis trapt af en heet iedereen welkom. Er wordt even teruggeblikt op december 2017. Toen werd tijdens de personeelsbijeenkomst in Ridderkerk het Innovatielab aangekondigd. Sinds die tijd zijn er veel ideeën binnengekomen en een selectie van deze ideeën worden vandaag gepitcht. Elke pitcher krijgt slechts 3 minuten om een goed verhaal te houden, dat vergt een strakke voorbereiding! De jury bestaat uit directieleden Arie, Ger, Steef en Wilco. Na elke pitch krijgt de groep 2 minuten de gelegenheid om vragen te stellen. Maar… de klok tikt door en iedereen moet zich stipt aan de tijd houden!

 • 16.15 uur     
  Onze pitch duurt precies 3 minuten. We leggen uit waarom ons idee een goed en innovatief idee is in het kader van het jaar van de medewerker. Daarnaast gaan we in op het functionele en technische ontwerp. De groep is enthousiast en applaudisseert luid. Dat gaat de goede kant op! Tijdens het vragenrondje krijgen we de vraag waarom ons idee er überhaupt nog niet is. We krijgen positieve reacties op onze pitch: 'helemaal uitgewerkt en een praktisch voorstel'. Dus… gewoon regelen! Leuk om te horen!

 • 16.30 uur     
  Tijdens de andere pitches bekruipt ons regelmatig het gevoel: wauw, dit moeten we óók doen! De concurrentie is groot en er kan er maar één de winnaar zijn.

 • 17.00 uur     
  Wilco rond de kick-off af. Hij vraagt de zaal om online te stemmen op 1) Wat vond je de leukste presentatie en 2) Wat vond je het beste idee. De leukste presentatie staat op naam van Bart. Hij wint twee tickets naar de Innovationexpo. Het beste idee is een gedeelde plaats voor ons en Laurens. De jury is het erover eens dat beide ideeën ingevoerd moeten worden. Gaaf!

 • 17.30 uur     
  We sluiten af met een hapje en drankje en genieten na van de ideeën, het uitzicht en de zon. Al met al was het een enerverende middag. Ontzettend leuk dat onze werkgever ons de mogelijkheid biedt om mee te denken en innovatief bezig te zijn!