) 'De keuze voor de accountancy was zo gemaakt' - Werken bij Visser & Visser
Blog

'De keuze voor de accountancy was zo gemaakt'

Wat is er zo leuk aan het accountancyvak? En waar krijg je energie van? Twee collega’s van onze vestiging in Goes aan het woord. Accountant Dirk Verheul richtte binnen Visser & Visser de branchegroep advocatuur op en Arjen Faasse houdt zich als Assistent Accountant voornamelijk bezig met het samenstellen van jaarrekeningen.

Hoewel reuze interessant, bleek de studie Scheikunde niet te zijn weggelegd voor Arjen. Tijdens zijn studie zat hij als penningmeester in het bestuur van de studentenvereniging. Dat vond hij zo leuk, dat de keuze voor de accountancy snel gemaakt was. Nu werkt hij alweer vierenhalf jaar bij Visser & Visser. Hoe kwam hij daar terecht? “Ik heb Accountancy gestudeerd in Zwolle. Een medestudente is na haar studie bij Visser & Visser in Goes gaan werken. Via haar ben ik ook bij Visser & Visser komen werken. Het is wel grappig dat je samen in het noordoosten van het land hebt gestudeerd en in het zuidwesten van het land bent gaan werken, en dan ook nog eens op hetzelfde kantoor.”

 

Van twee naar volwaardig

Dirk is drie jaar geleden voor de tweede keer in dienst gekomen, ook in Goes. Eerder werkte hij van 2002 tot 2010 op andere vestigingen. “Je ziet dat de ontwikkelingen in de tussentijd niet hebben stil gestaan. In 2002 was het een organisatie van zo’n 75 medewerkers en 3 vestigingen. Inmiddels zijn er ruim 300 collega’s op 11 verschillende vestigingen. Het is leuk om deze ontwikkeling van dichtbij mee te maken.” Zelf is Dirk ook actief betrokken bij deze ontwikkeling: “Goes is een relatief jonge vestiging. Het verder uitbreiden van deze vestiging samen met collega’s, daar krijg ik energie van. Als team hebben we veel bereikt in deze regio. Een paar jaar geleden zijn twee collega’s gestart in Zeeland, en inmiddels zijn we een volwaardige vestiging.”

 

Uitdaging en afwisseling

Wat maakt het werk van een accountant nu zo leuk? Arjen: “Ik vind de uitdaging in het uitwerken van de jaarrekening, waarbij ik de aandachtspunten alvast aankaart en zoveel mogelijk voorbereid voor de accountant. Daarnaast behandel ik uiteraard ook specifieke vragen van de klant inzake analyses van de onderneming. Het leukste is dat ik door mijn werk direct bijdraag aan het inzicht wat een ondernemer in zijn organisatie nodig heeft. Dat doe ik onder andere door het bouwen van managementrapportages en het opstellen van tussentijdse cijfers.”

Omgaan met cijfers heeft Dirk altijd al leuk gevonden. “Ik ben in een ondernemersfamilie opgegroeid en heb in de praktijk gezien hoe belangrijk het is om juiste en tijdige cijfers te krijgen. Vervolgens kun je met deze informatie je cliënt optimaal adviseren, zowel fiscaal als bedrijfseconomisch.” Afwisseling houdt het werk ook leuk volgens Dirk: “Vanuit de branchegroep advocatuur ben ik ook kantoorbreed actief voor Visser & Visser. Hierdoor heb ik contact met allerlei advocaten, collega’s van andere vestigingen, softwareleveranciers en andere betrokken partijen. Juist deze afwisseling geeft energie en is erg leuk!”

Ons team komen versterken? Check onze vacatures