) Innovatielab 2019: Rutger van den Berg ontvangt 'Het Beste Idee' - Werken bij Visser & Visser
Blog

Innovatielab 2019: Rutger van den Berg ontvangt 'Het Beste Idee'

Vorig jaar introduceerde Visser & Visser het Innovatielab. Dit bleek een succes en daarom vond op 11 juni 2019 de tweede editie plaats in Hotel van de Valk in Ridderkerk. Vijf kandidaten die stonden te popelen om hun idee te pitchen voor de jury. 

Waarom een Innovatielab? Omdat onze medewerkers met ideeën rondlopen die onze organisatie verder kunnen brengen. En die het verdienen om een podium te krijgen. Tijdens zijn opening benadrukte Ger Visser het belang van innovatie. "Innovatie is spannend. Het is belangrijk om ideeën die er zijn niet alleen te bedenken, maar ook uit te voeren. Dan kom je verder". 

Tijdens de sessie werden de vijf pitches uitgebreid besproken en waar nodig naar een hogel level getild: hoe kunnen we dit breder trekken? Wat is er nodig om dit te realiseren? Vragen die belangrijk zijn om een goed idee nog beter te maken. Na een geslaagde bijeenkomst gingen de kandidaten gingen naar huis met een inspirerend cadeau, 'Inspiratie voor Innovatie: 101 lessen voor innovators' van Gijs van Wulfen. Ger Visser sloot af met een mooie quote uit het boek: "Innovatie vraagt de creativiteit van een 5-jarige, de passie van een 30-jarige en de wijsheid van een 80-jarige".

Afgelopen vrijdag werd de winnaar van het Innovatielab bekend: Rutger van den Berg met zijn idee voor een dashboard voor de DGA, waarin ook zijn privésituatie inzichtelijk wordt. De jury: "Zeker in het jaar van de klant is dit een hele mooie toevoeging. Een vernieuwend concept met toegevoegde waarde voor de klant en de organisatie." Gefeliciteerd, Rutger!