) De werkdag van Annick Oosterwijk - Werken bij Visser & Visser
Blog

De werkdag van Annick Oosterwijk

Annick is sinds oktober 2018 Junior Adviseur HRM op onze vestiging in Oud-Beijerland en vertelt over haar werkdag.

Mijn wekker gaat op tijd, om zo voor de file de weg op te zijn. Als ik rond 8 uur ons kantoor in Oud-Beijerland binnen stap, begroet ik de collega’s die al aanwezig zijn, pak ik wat te drinken en situeer me achter een bureau. Eerst maar eens mijn mailbox openen om te zien of er nog vragen van collega’s binnen zijn gekomen. De vragen variëren van het aanvragen van een leaseauto tot advies omtrent de eindejaarsgesprekken. Ook zijn er een aantal sollicitanten binnengekomen voor de vacature die we laatst online hebben gezet. Nadat de meeste vragen zijn beantwoord en ik de CV’s in overleg met een collega adviseur heb beoordeeld, bel ik een aantal sollicitanten om een afspraak in te schieten. Halverwege de ochtend lopen we nog even naar beneden voor een taartmomentje. Er is een nieuwe collega in dienst, dus dat moeten we vieren.

Na nog wat vragen te hebben beantwoord is het alweer half 1, lunchtijd! Lunchen doen we gezamenlijk in de kantine, daar staat elke dag weer een lunch klaar. Na ongeveer een halfuur geeft het geluid van de voetbaltafel aan dat de pauze weer aan z’n eind komt, een aantal collega’s waagt zich nog aan een potje darten.

Na de lunch hebben Sija en ik een afspraak met Arieke. We gaan een workflow inrichten waarin collega’s aan het eind van het jaar aan kunnen geven wat ze met hun verlofsaldo willen doen, dit wordt dan automatisch doorgevoerd. Eind vorig jaar bleek dat dit proces zoveel tijd in beslag neemt, dat we dat dit jaar anders willen aanpakken. Nadat we dit proces helemaal hebben doorgenomen, loop ik nog even naar beneden. Een aantal collega’s gaat morgenavond naar een event, dan moet ik niet vergeten wat gadgets en andere spullen klaar te zetten zodat zij wat kunnen uitdelen.

Het is alweer 3 uur. Het seminar Arbeidsrecht begint over een uurtje, dus ik moet mijn spullen inpakken om op tijd in Rotterdam te zijn. Ik spreek met mijn collega’s af dat ik morgen in Gouda werk. Gezien de kortere reisafstand kies ik daar regelmatig voor. Als ik in de auto zit, bedenk ik dat het handig is om met de metro de stad in te gaan. Aangekomen in de Millennium Tower geniet ik even van het uitzicht en is het tijd om mijn werkdag af te sluiten met de laatste ontwikkelingen op het gebied van de nieuwe wet arbeidsmarkt in balans.