) Personeelsdag 2018: (een) organisatie ten top! - Werken bij Visser & Visser
Blog

Personeelsdag 2018: (een) organisatie ten top!

Een Ritualspakket in drukke tijden, een fles witte wijn voor op vakantie, lunchbonnen, traject culturele waarden, complimentenkaartjes, taart… kortom, het jaar van de medewerker bij Visser & Visser. De medewerkers worden dit jaar flink in de watten gelegd met allerlei verrassingen op het programma. Maar toen kwam het hoogtepunt… de personeelsdag!

 

Face-to-face 

Weken van tevoren wisten we het al, met zo’n 260 collega’s gaan we naar Forteiland IJmuiden. Wat moest ik me van die dag voorstellen? Vooral heel veel nieuwe gezichten, eten en drinken en een enorm afwisselende dagindeling.

Nadat we vanaf de boot aan land stappen, staat de koffie al voor ons klaar in de grote koepelzaal en is er keuze uit een groot assortiment gebak. Iedereen praat met iedereen en de sfeer zit er meteen in. We hebben elkaar soms bijna dagelijks aan de telefoon, maar dan is er ineens de face-to-face ontmoeting en krijgen we de kans elkaar in het echt te spreken. Niemand lijkt er erg in te hebben dat we na een flinke plensbui onze haren voor niks hadden ge(p)lakt en alle make-up was uitgelopen. Ger Visser doet een openingswoord en we beginnen met de eerste workshopronde.

 

Workshops

Wat hebben we een lol tijdens allerlei spellen in teams, beter gezegd: ‘in tiem’. Hutjemutje tegen elkaar aan staan bij het bandenspel, gegil bij de evenwichtsbalk en gedrevenheid bij de knikkerpuzzel, en óf dat je dit ‘samen verder brengt’.

Na de eerste workshopronde is het lunchtijd! We lopen naar de grote verzamelzaal waar we overheerlijk belegde broodjes kunnen vinden. De tweede workshopronde gaat van start. Waar de mannen kiezen voor de ruimte waar gebokst en gezweet wordt, lopen de dames liever een stukje verder richting een ruimte met een minder aanwezig luchtje: schapenwol. Tijdens de workshop Lontwolbreien begin ik twee keer opnieuw aan mijn deken en ik ben niet de enige. Tegenover mij zit een collega die al bijna klaar was, alles zuchtend weer uit te halen. We praten en breien door en zijn stiekem erg trots op het resultaat. In de derde workshopronde koos ik voor de kleuranalyse.

 

Teambuilding

Na de workshops is de dag nog niet afgelopen. Nee, dan ken je Visser & Visser nog niet… eerst nog een borrel, een foto op het helikopterplatform waar we zwaaien naar de moderne technologie en niet te vergeten het driegangendiner! Wat een teambuilding, saamhorigheidsgevoel, positieve energie en gezelligheid heb ik vandaag ervaren. Onze organisatie is vandaag wel, bij een aantal collega’s zelfs letterlijk, in de top geklommen!

Is daarna de dag dan afgelopen? Nee hoor, het gaat zelfs over de top. Bij thuiskomst staat er een boeket bloemen op mijn nachtkastje! Dat is pas nagenieten van een onvergetelijke dag.

Arianne van Moort, secretaresse op vestiging Barendrecht.