) Adrenaline en ontspanning op de personeelsdag van Visser & Visser - Werken bij Visser & Visser
Blog

Adrenaline en ontspanning op de personeelsdag van Visser & Visser

Het is 6 september 2018 05:00 uur. Een beetje verdwaasd loop ik nog rond, maar na een kwartiertje begin ik al aardig wakker te worden. Langzaam komt een klein beetje het besef waarvoor ik nu zo vroeg mijn bed ben uitgegaan. Als het tot me doordringt ben ik ineens weer klaarwakker. Vandaag is de personeelsdag van Visser & Visser! We hebben er zin in!

 

Bijpraten met collega's

Gelukkig heb ik de spullen die ik nodig heb voor de personeelsdag de avond ervoor al klaargezet. Half zes stappen we op de fiets en na een kwartiertje komen we aan op ons kantoor in Goes. Eerst een bak koffie om echt goed wakker te worden. Om 06:00 uur vertrekken we richting onze kantoren in Middelharnis en Oud-Beijerland, om met nog meer enthousiaste collega’s met de bus richting IJmuiden te gaan. Echt gezellig zo’n rit met de bus, alle tijd om eens lekker bij te praten met je collega’s. Voor we het weten arriveren we in IJmuiden.

Eenmaal uit de bus stappen we op de boot richting Forteiland IJmuiden. Na een hartelijk welkom van Ger Visser en het PBN-team, beginnen we aan het programma. Mijn programma bestaat deze dag uit de Adrenaline Boost, Team Challenge PBN en Relax Yourself.

 

Adrenalineboost

De Adrenaline Boost begint voor mij bij het RIBvaren, waarbij we met een powerboot over de golven van de Noordzee razen met snelheden tot wel 80 km/u. Een geweldig gevoel geeft dat! We varen met twee boten naast elkaar en je ziet je collega’s boven de golven letterlijk door de lucht zweven. Veel tijd om bij te komen van deze adrenalineboost is er niet. We trekken onze pakken uit om vervolgens door te gaan met het abseilen en de sprong met de Powerfan. Allebei activiteiten waarbij behoorlijk wat adrenaline vrijkomt! 

 

Teamspirit

Na deze eerste ronde is het tijd voor een break. In een heerlijk ongedwongen sfeer hebben we alle tijd om met onze collega’s te lunchen. Na de lunch is het tijd voor de Team Challenge van PBN. We beginnen met lasergamen en na een korte uitleg mogen we aan de bak! Mijn gevoel zegt: Het gaat fantastisch! De cijfers laten een ander beeld zien. Ons fantastische team druipt af met een dikke nederlaag. Maar na deze nederlaag verwerkt te hebben, kwam er iets in ons los en hebben we als team de volgende twee activiteiten met een geweldige teamspirit aangepakt. Onthoud het: wij waren TEAM BLAUW 2.

 

Ontspanning en overwinning

Na de workshop is er tijd om weer even uit te blazen! Daarna staat de laatste van de 3 workshops op het programma. Voor mij is dit de workshop Relax Yourself. Heerlijk om na deze activiteiten volledig te ontspannen. Na een korte intro over mindfulness neemt de workshopleider ons mee in de bewustwording van onze eigen gevoelens en gedachten. Door de ontspannen sfeer dreigden we bijna in slaap te vallen.

Aan het eind van de middag maken we met alle collega’s een groepsfoto op het helikopterplatform. Daar wordt ook de winnaar van de Team Challenge bekend gemaakt: TEAM BLAUW 2! Van het helikopterplatform gaan we terug naar het fort, waar het tijd is voor het diner. Dit was gewoon fantastisch, ik heb echt heerlijk gegeten! Na het diner en de afsluiting van deze fantastische dag is het tijd om rond een uur of negen in de avond weer terug te gaan naar huis. We hebben nog een stevige busrit voor de boeg! Alle tijd om deze geweldige dag nog eens te reproduceren ;-)

Nog één ding: Bedankt dames en directie voor deze geweldige dag!

Jochem Niemantsverdriet, Salarisadviseur op vestiging Oud-Beijerland.