) Terugblik op jaarlijkse Quality Kick-Off Audit en Assurance - Werken bij Visser & Visser
Blog

Terugblik op jaarlijkse Quality Kick-Off Audit en Assurance

In de hectische wereld van het moderne bedrijfsleven is het van cruciaal belang om af en toe een stap terug te doen, te ontspannen en te genieten van quality time met collega's. Naast het nemen van quality time met collega’s, kan het natuurlijk ook nooit kwaad om als team onze eigen qualities te verbeteren. Daarom werd er voor alle collega’s van Audit & Assurance, net als in voorgaande jaren, ruim de tijd gereserveerd voor de jaarlijkse Quility kick-off en het discipline-uitje.

 

Dag 1: Quality kick-off: “Hoe je kijkt, bepaalt wat je ziet”

Op maandagochtend 18 september vertrok ieder van zijn huis naar de eerste zorgvuldig uitgekozen locatie. Met een gemiddelde reistijd van 2 uur, kwamen de eerste collega’s al rond 10 uur aan in het Van der Valk in Verviers (België).

Eenmaal aangekomen en opgestart begonnen we met het eerste onderdeel: de workshop ‘Fraudebewustzijn’. Door EBBEN Academy werden we meegenomen in de meerdere fasen in de controle en de aandacht daarbij voor fraude (van opdrachtacceptatie tot en met eventuele fraudeonderzoeken). Door middel van meerdere casussen en aanvullende praktijkvoorbeelden werden we begeleid in hoe wij binnen onze discipline en onze teams alerter kunnen zijn op signalen van fraude, bewuster kunnen worden van individuele verantwoordelijkheden en welke stappen we moeten ondernemen indien er sprake is van een vermoeden van fraude.

Na de workshop was er gelegenheid voor iedereen om zich op te frissen of onder het genot van een drankje van elkaars gezelligheid te genieten op het terras. Aansluitend hierop was er een diner geregeld. Het diner was typisch Visser & Visser: een combinatie van veel gezelligheid, lekker eten en een hoop gelach. ’s Avonds werd er op het terras nog lang nageborreld.

 

Dag 2: Discipline-uitje “Ontspanning en inspanning”

Op een zonnige dinsdagochtend verzamelden onze collega's zich aan de ontbijttafel in het hotel. Daarna vervolgde onze route zich richting het mooie Maastricht. Het gevarieerde programma bood voor ieder wat wils en het beloofde een dag vol avontuur en ontdekking te worden.

De ochtend begon voor een deel van de collega’s met een Segway-tour door de sfeervolle straten van Maastricht. Het gezelschap werd voorzien van helmen en kreeg een korte instructie over hoe ze de Segways moesten besturen. Eenmaal op weg, zoefden ze door de kronkelende steegjes, langs historische gebouwen en over schilderachtige pleinen.  Terwijl de Segway-groep genoot van hun avontuur, koos een andere groep ervoor om op een meer ontspannen manier van Maastricht te genieten door een wandeling door het historische centrum te maken. Ze bewonderden de charmante architectuur, de gezellige winkelstraten en de prachtige Maas die door de stad stroomt. De wandeling bood gelegenheid tot gesprekken en teambuilding, terwijl we elkaar beter leerden kennen in een meer informele setting. Voor een derde groep collega's stond er een heel andere activiteit op het programma. Een spannende tocht op de step door de mergelgrotten van Maastricht.

Na afloop van de activiteiten kwam de hele groep weer samen voor een gezellige lunch in de ‘De Bongerd’ in Valkenburg. Hierna vertrokken we met de kabelbaan naar boven om het hoogtepunt van de dag te bezoeken: een spannende rit op de rodelbaan van Valkenburg mét uitzicht. Om af te koelen was er afsluitend een borrel op het terras van de Wilhelminatoren boven op de berg. We sloten twee leerzame en gezellige dagen af met een versterkt teamgevoel en frisse inzichten!


{video=https://youtu.be/WHmjSZzJYbU}