) Thuis genieten van de kleine dingen & innoveren op wereldschaal - Werken bij Visser & Visser
Blog

Thuis genieten van de kleine dingen & innoveren op wereldschaal

Impact maken over heel de wereld, gewoon vanuit je eigen thuis? Volgens Erik kan het. Hij onderneemt op niveau mee met internationale klanten, maar is niet vaak in het buitenland. Dat was vroeger wel anders… Benieuwd hoe hij bij Visser & Visser zijn eigen baan vormgeeft? Dat vertelt hij je graag!

Officieel draagt Erik de functietitel Senior Adviseur bij Visser & Visser, maar hij heeft meerdere petten op. Hij vertelt: “Ik ben in 2020 in mijn hometown Doetinchem een vestiging gestart. Vanuit die rol ben ik veel bezig met onze zichtbaarheid in het oosten van het land. Daarnaast ben ik betrokken bij een kleine, maar intensieve groep klanten. Bij het merendeel daarvan is mijn advies van internationale aard. Dat we daar als middelgroot kantoor zoveel diepgang, kennis en kunde in hebben, onderscheidt ons echt!”

 

De rust van thuis

Of Erik door zijn functie veel tijd in het buitenland spendeert? “Dat was wel zo”, reageert hij. “Zowel in mijn tijd in het bedrijfsleven als in mijn eerste jaren bij Visser & Visser. Change of scenery gaf mij een bepaalde prikkel. Die had ik toen nodig, maar nu niet meer.”

En dat heeft een goede reden, vertelt hij. “In 2020 ben ik vader geworden en nu is mijn gezin natuurlijk prioriteit nummer één. Het liefst breng ik mijn tijd met hen door. Dat heeft me veel rust gegeven. Daardoor ben ik automatisch minder in het buitenland. Doordat de menselijke maat heel sterk in ons DNA aanwezig is bij Visser & Visser, is daar ruimte voor. Ook van collega’s hoor ik dat vaak terug.”

 

De vrijheid van reizen

Tegelijkertijd is het internationale klantenportfolio juist gegroeid, vertelt hij. “Dus als je wél wil reizen, dan kan dat zeker. Ik zou zelfs zeggen: leef je uit. Het leuke aan werken bij Visser & Visser is de vrijheid en maakbaarheid van je eigen baan. Als jij een bepaalde wens of doelstelling hebt, gaan wij het faciliteren. Dat is op alle facetten van je baan van toepassing. Juist voor mensen die ruimte nodig hebben en niet in het keurslijf passen is dat fijn. Want er is zóveel leuks te doen in ons vak!”

“In de accountancy is je carrièrepad vaak al bekend. Ik verbaas me erover hoeveel mensen zich daarnaar schikken.”

Volgens Erik draait een team het best als de organisatiedoelen raakvlakken hebben met je persoonlijke doelen. Hij vertelt: “Daarom heb ik laatst met mijn team opgehaald welke doelen zij nastreven. Daar kwam van alles naar voren. Je titel halen in 2027, een taal onder de knie krijgen of een trip naar het buitenland. We schreven het op een flip-over en die ligt nog steeds prominent op ons kantoor. Het zijn dingen die mensen heel belangrijk vinden en waar we ook onder werktijd mee aan de slag gaan. Bij Visser & Visser willen we er alles aan doen zodat je die ontwikkelstap kunt maken. Een vestiging openen in Doetinchem is voor mij destijds zo’n doel geweest. Dat is een mooi voorbeeld van hoe het kan lopen!”

 

Strategische koers

Dat je inhoudelijk wordt uitgedaagd bij Visser & Visser is duidelijk. Dat past ook bij de visie van de organisatie, geeft Erik aan. “Wij brengen een onderneming echt naar het volgende niveau. En soms bereik je dat met een perfect uitgewerkt jaarwerk-dossier. Maar van Visser & Visser mag je als ondernemer nog meer verwachten. Daar gaan we innovatief mee om. Welke vraag je ook hebt - over leiderschap, financiering, uitbreiding, faillissement, salarisadministratie en zelfs over de werksfeer - wij zijn het platform voor die strategische adviesthema’s. En we zoeken mensen die helpen om die belofte waar te maken. Mensen die enthousiast worden van onze koers!”
 

VIND DE VACATURE VOOR JOU of lees meer op werken bij Visser & Visser.