) Je vrienden van het spelbord vegen & financiële hersenkrakers oplossen - Werken bij Visser & Visser
Blog

Je vrienden van het spelbord vegen & financiële hersenkrakers oplossen

Zeg je winnaarsmentaliteit, dan zeg je Marisha. Ze heeft de volgende zet in haar carrière haarscherp voor ogen. Ze helpt klanten naar het beste resultaat. En… ze heeft recent haar fanatieke kant aan collega’s onthuld. Benieuwd hoe ze haar kracht bij Visser & Visser kan ontplooien? Dat vertelt ze je graag!

Marisha werkt als Junior Cliëntadviseur bij Visser & Visser. Om uit te leggen wat die rol precies inhoudt, begint ze bij het begin: “Je start eigenlijk als Assistent Accountant met inhoudelijk werk. Denk aan jaarrekeningen samenstellen, administratie bijhouden en BTW-aangiftes doen. Daarna stroom je door naar de Junior-functie, wat ik nu doe. Vanuit die rol heb ik meer contact met klanten en ben ik als aanspreekpunt meer verantwoordelijk. Ook ben ik steeds vaker bij een advies betrokken.”

 

Het verhaal achter de cijfers

Over haar volgende stap heeft Marisha al goed nagedacht. “Als ik eenmaal meer verantwoordelijkheden heb, is het de bedoeling om door te stromen naar Cliëntadviseur. Tegelijkertijd ben ik bezig met een studie om mijn accountantstitel te behalen. Maar dat duurt nog even, hoor!”

Eerder leek ze eigenlijk een andere sector te betreden. Ze volgde een sociale opleiding op het gebied van psychiatrie. “En ook nu vind ik het sociale aspect van mijn baan het leukst. Ik leer klanten steeds beter kennen en krijg meer achtergrond bij een vraagstuk. Je ontdekt bijvoorbeeld welke drijfveer er echt achter een bedrijf zit. Dat maakt het direct veel interessanter om de cijfers in te duiken. Het zegt veel meer… Het gaat meer leven.”

 

Fanatiek van aard

Marisha komt vanuit haar rol in aanraking met diverse disciplines binnen Visser & Visser, vertelt ze. “Als er fiscale vraagstukken spelen bij mijn klant, pak ik die op met fiscale specialisten. Ook met collega’s van de Audit werk ik wel eens samen. Wij stellen de jaarrekening op en moeten dan diep op de cijfers ingaan. Als zij de jaarrekening vervolgens controleren, weten ze mij te vinden bij vragen. Nu gaat dat voor mij meestal nog om kleinere klanten, maar het wordt steeds groter en complexer.”

“Het moet wel blijven prikkelen. Zolang ik kans maak om te winnen, ga ik ervoor.”

Marisha deinst dus niet terug voor een uitdaging. Daar kan ze aardig fanatiek in zijn. “Die kant van mezelf heb ik laatst pas onthuld bij collega’s”, lacht ze. “We hadden een evenement en gingen beachvolleyballen. Ik ben best sportief, dus dan wil ik natuurlijk wel winnen! Mijn vriendinnen zullen dat ongetwijfeld herkennen van onze spelletjesavonden. Als we woorden raden tijdens 30 Seconds wordt er best eens bij geschreeuwd. Laten we dat op kantoor maar niet gaan spelen…”

 

Klanten helpen winnen

Of Marisha die winnaarsmentaliteit meeneemt naar het werk? Het ligt eraan hoe je het bekijkt, vertelt ze. “Het is niet zo dat ik de ambitie heb om de beste te zijn ten opzichte van collega’s. Maar ik wil wel het beste resultaat voor mijn klant. Uitdagingen zien, tactische keuzes maken en kansen pakken. Dat kun je ook zien als winnen, vind ik.”


VIND DE VACATURE VOOR JOU of lees meer op werken bij Visser & Visser.

Visser & Visser zoekt mensen die keuzes durven maken.

Maak jij de keuze?