) Het team van je dochter trainen & je collega's coachen - Werken bij Visser & Visser
Blog

Het team van je dochter trainen & je collega's coachen

Coachen, lesgeven en trainen. Alle rollen die Robert invult, hebben één grote gemene deler. Hij helpt anderen om beter te worden. Benieuwd hoe hij bij Visser & Visser de ruimte krijgt om dat te doen? Dat vertelt hij je graag!

Als Director Audit is Robert onderdeel van de disciplineleiding. Daarbinnen heeft hij zijn eigen portefeuille, vertelt hij. “Ik ben eindverantwoordelijk voor alle internationale controle-opdrachten. Daarnaast zorg ik ervoor dat de juiste mensen op de juiste plek zitten. En ik werk aan visie en strategie naar de toekomst toe. Samen met een aantal anderen ben ik verantwoordelijk voor het algemene reilen en zeilen binnen de discipline. Eigenlijk is het dus een vrij brede functie.”

 

Goed in de wedstrijd

Robert is niet alleen Director Audit bij Visser & Visser, maar ook mentor en coach. “Ik zorg ervoor dat het team de juiste mensen en de juiste ‘speelwijze’ heeft om samen te werken”, zegt hij. “Als coach wil ik het beste in de mensen naar boven halen en ze zo goed mogelijk inzetten. Ik kijk naar welke mensen er nodig zijn om ons werk te doen. Het werk voor internationale opdrachten kan namelijk best complex zijn. Daar zijn mensen voor nodig die niet terugdeinzen voor een andere taal, hogere complexiteit of een andere tijdzone wanneer je wordt gevraagd om naar het buitenland te gaan.” 

Vanuit zijn rol als mentor voert hij gesprekken met meer ervaren collega’s. Hij vertelt: “Zij hebben over het algemeen bewust een keuze gemaakt voor deze baan en weten wat het vak inhoudt. Ik vraag ze naar waar hun behoeften liggen en waar ze energie van krijgen. Daar coach ik ze vervolgens op. Iemand moet persoonlijk goed in de wedstrijd zitten om vakinhoudelijk goed het werk te kunnen doen. Als mentor mag je een stukje met ze meelopen en ze stimuleren om de juiste keuze te maken in hun ontwikkeling. Het gaat om begeleiden, uitdagen en soms ook om remmen. Uiteindelijk moet een medewerker zelf de keuze maken.”


 

Op de juiste positie

Robert geeft ook les aan Nyenrode. Waarom hij daarvoor heeft gekozen? “Als je wat langer rondloopt en je opleiding hebt afgerond, en je zit al in de rol van coach en mentor… Dan vind je het schijnbaar leuk om mensen verder te helpen!”, vertelt hij. “Als docent bij Nyenrode leg ik uit hoe keuzes van de accountant worden onderbouwd vanuit de theorie. Aan de hand van de praktijk geef ik vervolgens voorbeelden van hoe het er ook echt aan toe gaat. Zo gaat het vakgebied veel meer leven voor de studenten.” 

“Ik vind het fantastisch om kennisoverdracht te doen. Om anderen een stukje verder te helpen in hun ontwikkeling.” 

Ook zijn eigen dochter en haar hockeyteam hielp hij als trainer een stukje verder. Dat leverde een mooie metafoor op. “Bij jonge kinderen gaat het maar om één ding: spelplezier hebben. In de basis maakt het niet uit of je wint of verliest. Als je gemotiveerd wordt, op de juiste positie staat en het naar je zin hebt, dan presteer je het best. Daar gaat het voor de medewerkers binnen Visser & Visser uiteindelijk ook om.”

 

Vrijheid om te delen

Dat klinkt als een volle agenda. Toch weet Robert het prima te managen. “Ik ben sowieso iemand die veel werk kan verzetten. Ik heb veel energie”, vertelt hij. “Niet iedereen heeft dat. Bij Visser & Visser krijg je als medewerker zelf de vrijheid om er iets extra’s bij te doen, alleen als je dat wilt. Het is belangrijk om de juiste balans te vinden, waardoor je met plezier je werk kan blijven doen en ook tijd hebt voor privé. Ik kan bijvoorbeeld prima op dinsdagochtend mijn kinderen naar school brengen of op vrijdagmiddag mijn zoontje oppikken voor zwemles. Dat geeft me de energie om op andere momenten juist extra tijd in kennisdeling te investeren. Ik geloof dat we ‘Samen Verder’ komen als we onze ideeën, kennis en kunde met elkaar delen.”


Vind de vacature voor jou of lees meer over werken bij Visser & Visser.


Visser & Visser zoekt mensen die keuzes durven maken.

Maak jij de keuze?

Doorpraten met Robert? Bel of mail gerust.