) Een klantmeeting in Boston & een college in Breukelen - Werken bij Visser & Visser
Blog

Een klantmeeting in Boston & een college in Breukelen

Als Assistent-Accountant Audit heeft Corinde een baan vol afwisseling en (internationaal) avontuur. Op vrijdag volgt ze een studie. En ‘s avonds? Ook dan is ze druk. Benieuwd hoe ze dan toch een gezonde balans ervaart bij Visser & Visser? Dat vertelt ze graag! 

“Afwisseling is in mijn geval tweeledig. Een baan als Assistent-Accountant Audit is an sich afwisselend. Want op maandag tot donderdag ben je bezig met verschillende klanten en werk je in verschillende teams, en op vrijdag zit je aan je studie. Dat maakt het een rol met een goede wisselwerking. Wat je op je studie leert, pas je in de praktijk toe en andersom. Daarnaast werk ik in team Internationaal. Soms ben je een weekje op kantoor, dan weer een weekje bij een klant. Ik werk internationaal voor hele diverse klanten en relaties. Dat vind ik het leuke eraan!” 

 

Engels brengt je ver

Of Corinde bewust heeft gekozen voor een rol in team Internationaal? Dat niet per se, vertelt ze. “Bij mijn sollicitatiegesprek, drie jaar geleden, wist ik eigenlijk niet dat dat team bestond. Toen was het ook nog kleiner. Per toeval vroeg een manager hoe goed mijn Engels was. ‘Prima’, vond ik. Ik heb toen aan een aantal internationale klanten meegewerkt en ontdekte dat ik daar een ander soort uitdaging in vond. Constant met compleet andere bedrijven zitten is een fijne manier van werken. Ik vind het ontzettend leuk om te werken met de Engelse taal en het ligt me goed.” 

Nu werkt Corinde voor klanten in interessante werkgebieden, ook qua locatie. Ze vertelt: “Veel afspraken doen we via Teams. Dat scheelt reistijd. Maar soms is het belangrijk dat je elkaar toch in het echt hebt gesproken, zeker bij nieuwe klanten. Op locatie kun je ook beter zelf waarnemen of iets klopt. Daarom komt ons team op veel plekken; van Ierland tot Boston en van Peru tot Gent. Laatst was ik nog in Noorwegen!”

 

Je grenzen kennen

Naast haar baan volgt Corinde op vrijdag de deeltijdstudie Accountancy aan Nyenrode. In tijden van tentamens beperkt zich dat niet tot de vrijdagen, maar duikt ze ook ‘s avonds in de boeken. “Dat is wel een uitdaging”, vertelt ze. “De combinatie van werken en leren is soms lastig. Het is een pittig traject, daar is iedereen zich van bewust. Zowel Nyenrode als Visser & Visser.”

“Het is belangrijk dat je bij een werkgever werkt die je studie prioriteit geeft.”

Bij Visser & Visser ervaart ze een gezonde balans tussen studie, werk en privé. “Het is vooral een kwestie van waar je zelf je prioriteiten legt en of je je grenzen aangeeft”, vertelt ze. “Ik krijg dat wel voor elkaar. Als ik belangrijke zaken privé heb, trek ik een grens. Soms heb je ergens simpelweg geen tijd voor, omdat je al iets anders moet doen. En wat niet kan, kan niet. Als je goed aangeeft hoeveel tijd je hebt, komt het bij Visser & Visser zeker goed.”

 

Werksfeer zonder afstand

Naast haar studie, leert Corinde ook on the job. Ze vertelt: “Als ik aangeef dat ik over een bepaald deel van de jaarrekening meer wil leren, gaan we daarmee aan de slag. Andersom wil ik collega’s daar ook helpen bij hun groei. Daarom zit ik in een ‘junior denktank’. Dat is bedoeld om junior medewerkers te helpen bij waar ze tegenaan lopen. Ik vind dat een bewijs van wat voor meelevend bedrijf Visser & Visser is. Zo zorgen we ervoor dat er geen afstand tussen collega’s is.

Als je zoveel dingen doet, wat vind is het allerleukst? “De audit is een hele dynamische sector, dus er is veel leuks. Vernieuwende regelgeving en het thema duurzaamheid interesseren me bijvoorbeeld enorm. Maar ik krijg er nog steeds de meeste energie van om bij een nieuw bedrijf binnen te kijken en te zien wat er allemaal in omgaat. We kijken samen met klant naar wat er in de jaarrekening zit en bespreken met elkaar als team hoe we dit gaan controleren. En dan, als de controle is afgerond, de vruchten van je werk zien... Dát is ontzettend leuk!

 

Vind de vacature voor jou of lees meer over werken bij Visser & Visser.


Visser & Visser zoekt mensen die keuzes durven maken.

Maak jij de keuze?

Doorpraten met Corinde? Bel of mail gerust.