) Persoonlijke aandacht geven & groots denken - Werken bij Visser & Visser
Blog

Persoonlijke aandacht geven & groots denken

Eigenlijk spreken zijn posts op LinkedIn al boekdelen. Als Manager Belastingadviseur heeft Lukas het geven van persoonlijke aandacht hoog in het vaandel staan. En daar geeft hij een eigenzinnige draai aan. Benieuwd hoe hij bij Visser & Visser aandacht voor de ander heeft? Dat vertelt hij je graag!

Enerzijds is Lukas als Manager Belastingadviseur verantwoordelijk voor de klanten van de vestiging Dordrecht op het gebied van Belastingadvies. Anderzijds stuurt hij de werkstudenten en Junior Belastingadviseurs aan en is betrokken bij de Accountancy-collega's. ''Samen met Henri van de Ree ben ik ook bezig om het team van Accountancy en Fiscaal in Dordrecht uit te bouwen”, vult hij aan. “Daar komt van alles bij kijken. Van sollicitatie- en mentorgesprekken tot het uitzetten van de strategische lijnen en nadenken over visie. Het is heel prettig om dat zelf te kunnen vormgeven.”

 

Coaching met een twist

Zijn werk is dus veel breder dan het vakinhoudelijke. “Je spendeert veel tijd op je werk, dus ik wil een prettige, vertrouwde plek creëren voor collega’s”, vertelt hij. “Dan heb je meer skills nodig dan alleen maar vaktechniek. Zo volgde ik bijvoorbeeld een cursus empathie. Privé en zakelijk lopen nu eenmaal door elkaar heen, dus vanuit mij is er altijd een opening om ook privézaken te bespreken. Omdat ik weet dat er meer is dan alleen maar het werk, vind ik het belangrijk om mezelf op dat soort manieren te blijven ontwikkelen en uitdagen.”

Dat doet hij bijvoorbeeld door voortgangsgesprekken anders in te steken. Zijn aanpak deelt hij op LinkedIn om anderen te inspireren. Hij vertelt: “Ik koos er als mentor voor om in mijn feedback een wens te verwerken, startend met ‘Ik wens jou…’. Zo wenste ik een collega tijd toe, omdat ik haar de tijd gun om nieuwe dingen te leren. Soms vraag ik me af of zoiets wel goed aansluit en niet overdreven is, maar aan de feedback te zien komt het goed over. Collega’s en sollicitanten geven aan veel interesse en openheid te ervaren. Dat is heel bijzonder.”

 

Aandacht voor elkaar

Hiervoor werkte Lukas negen jaar bij een andere werkgever. Toen hij startte bij Visser & Visser kreeg hij meteen veel vertrouwen. “Ik mocht geen last hebben van de overstap”, vertelt hij. “Daar namen ze echt de tijd voor. Bij de start ontving ik bijvoorbeeld een persoonlijke kaart van Henri, die zijn waardering uitsprak. Die kaart heb ik thuis nog liggen, die heb ik bewaard. In ons team schrijven we regelmatig een kaart voor elkaar met een persoonlijke boodschap erop. Dat voelt als waardering. Ik ben ervan overtuigd dat we het beste in elkaar naar boven halen.”

“Ik merk dat een medewerker beter presteert als we niet alleen aandacht besteden aan het werk.”

Waardering is een heel breed begrip, volgens Lukas. Hij vertelt: “Er is natuurlijk genoeg werk te vinden, dus je kunt mensen niet alleen binden met geld. Het is belangrijk om intrinsiek gewoon goed voor je mensen te zorgen. Daar denken we bij Visser & Visser continu over na vanuit een positieve mindset. En dat zie je ook terug in een laag verzuim en een laag verloop.”

 

Voor elkaar zorgen

Als je vraagt naar Lukas’ drijfveer om anderen te helpen, geeft hij aan: “Dat komt denk ik vanuit mijn mensbeeld en geloof. Het mensbeeld en de perceptie vanuit Visser & Visser maakt dat we vinden dat je op een bepaalde manier met elkaar omgaat en voor elkaar zorgt. Dat geldt ook voor het zakelijke. Je bent verantwoordelijk voor je mensen. In de basis wil ik dat er in ons team veel aandacht is voor elkaar en dat we naar de maatschappij uitstralen dat dat in ons zit. Dat vind ik heel belangrijk. Ik wil veel meer brengen dan enkel mijn vakkennis.”

 

Vind de vacature voor jou of lees meer over werken bij Visser & Visser.

 

 
 


Visser & Visser zoekt mensen die keuzes durven maken.

Maak jij de keuze?

Doorpraten met Lukas? Bel of mail gerust.