) Aangenaam! Ik ben Michiel - Werken bij Visser & Visser
Blog

Aangenaam! Ik ben Michiel

Bij Visser & Visser werken echte mensen. Mensen die naast hun zakelijke rol binnen Visser & Visser ook hobby’s, passies en andere interesses hebben. Onze collega’s een beetje beter leren kennen? In dit blog de twee kanten van Michiel van Atten, Accountant bij Visser & Visser én aanjager van sport.


Sporten verbindt

“Ik vind sporten belangrijk, niet alleen voor mezelf maar ook binnen een gemeenschap. Het geeft een gevoel van samenhorigheid als je samen sport. Het verbindt. Ik vind het mooi om sportactiviteiten te organiseren waar het hele dorp bij aan kan sluiten, zoals bijvoorbeeld hardloopwedstrijden. Daarnaast zit ik regelmatig zelf op de fiets, zowel op de racefiets als de mountainbike. Wielrennen doe ik met een groepje fietsmaten. De factoren waar je rekening mee moet houden is wat de sport voor mij interessant maakt. Je hebt te maken met snelheid, maar ook techniek zoals de verdeling van je lichaamskracht. En dan nog je positie in de groep die bepaalt hoe je rijdt. Soms moet je wel eens ellebogenwerk gebruiken om een goede plek te bemachtigen in de groep. Bij mountainbiken heb je weer met een heel andere techniek te maken. Je hebt behendigheid nodig om offroad door bochten te sturen en hobbels te bedwingen. Of ik nu op de mountainbike zit of op mijn racefiets stap, het gevoel is hetzelfde: vrijheid. Je bent buiten en hoeft even nergens anders aan te denken.”


Advies begint bij een luisterend oor

“Als accountant ben ik vaak met ondernemers in gesprek. De privékant neem ik altijd mee in het gesprek. Als je weet wat een ondernemer drijft en wat zijn uitdagingen zijn, kun je hem of haar het beste helpen. Ik ben dan ook vaak een luisterend oor. Dat is in mijn optiek waar een goed advies begint: luisteren. Met die informatie kun je echt advies op maat geven en de juiste collega's aanhaken. Ik weet heel goed waar mijn kwaliteiten als accountant liggen en waar ik mijn collega's van bijvoorbeeld Salaris & HRfiscaal of corporate finance het beste voor kan inschakelen. Op die manier kunnen we alle expertise die we in huis hebben zo optimaal mogelijk benutten in het voordeel van de klant. Vraagstukken waarbij je te maken krijgt met verschillende belangen hebben mijn speciale interesse. Meerdere compagnons in een bedrijf die een verschillende visie hebben op de toekomst. Dan komt ook dat luisteren weer heel goed van pas. Samen met de klant zoek ik naar een oplossing waar iedereen achter staat.”