) Aangenaam! Ik ben Ralph - Werken bij Visser & Visser
Blog

Aangenaam! Ik ben Ralph

Bij Visser & Visser werken echte mensen. Mensen die naast hun zakelijke rol binnen Visser & Visser ook hobby’s, passies en andere rollen hebben. Onze collega’s een beetje beter leren kennen? In dit blog de twee kanten van Ralph Mulckhuijse, fiscalist bij Visser & Visser én enthousiast skiër.


Op ski’s door de bergen

“Elk jaar ga ik met mijn vrienden op wintersport. Ik ben degene die alles voor de groep regelt, van locatie tot accommodatie en het vervoer ernaartoe. Elk jaar zoeken we een nieuw gebied om te skiën, met één vereiste: Oostenrijk is de bestemming. De sfeer maakt de wintersport echt de moeite waard. Een hele dag skiën en snowboarden en dan 's avonds een hapje eten en gezellig wat drinken met elkaar. Dat kan gewoon het beste in Oostenrijk. We staan niet als eerste bij de lift, maar wel elke ochtend om negen uur op de piste. Soms maken we lange tochten van tachtig kilometer door een skigebied. De meest uitdagende afdaling was op een piste met de naam ‘Harakiri’. De Harakiri heeft een hellingsgraad van 78%. Dat werd natuurlijk meteen een uitdaging onderling: wie is er het snelste beneden? Dat gevoel als je door die bergen heen skiet is niet te evenaren. Het geeft mij een gevoel van vrijheid.”


Fiscaal

“Tijdens mijn studie Bedrijfseconomie ontdekte ik dat fiscaliteit wel heel interessant is. Ik maakte mijn studie toch af, ging werken bij een accountantskantoor terwijl ik in deeltijd een master Fiscaal Recht volgde. Het werken op de fiscale afdeling vond ik mooi, maar ik wilde meer advieswerk gaan doen. Dat is de reden dat ik 3 jaar geleden de overstap maakte naar Visser & Visser. De aangifte- en adviespraktijk zijn hier gescheiden, waardoor ik veel meer de focus kan leggen op het advieswerk. Ik haal veel energie uit het contact met mijn klanten. Het is mijn uitdaging om ingewikkelde wet- en regelgeving zo behapbaar mogelijk te maken voor de klant. Daarnaast denk ik graag mee over (het tot stand komen van) de juiste ondernemingsstructuur. Als daardoor een besparing van belasting plaatsvindt, dan is dat mooi meegenomen. Voor veel ondernemers liggen er op dit gebied nog kansen. Voordat ik een afspraak met een klant inga, bedenk ik ook altijd vragen die hij of zij zou kunnen hebben. Je inleven is belangrijk, want op die manier kun je je klant het beste verder helpen. In de komende jaren wil ik me ontwikkelen als dé specialist op vestiging Gorinchem als het gaat om fiscale vraagstukken.”