) Aangenaam, ik ben Christa! - Werken bij Visser & Visser
Blog

Aangenaam, ik ben Christa!

Bij Visser & Visser werken echte mensen. Mensen die naast hun zakelijke rol binnen Visser & Visser ook hobby’s, passies en andere rollen hebben. Onze collega’s een beetje beter leren kennen? In dit blog de twee kanten van Christa Blonk, Junior Aangifteadviseur bij Visser & Visser Middelharnis én tiny house-bouwer.


Duurzaam leven

‘Twee jaar geleden ontstond het idee bij mij en mijn man om een tiny house te gaan bouwen. Aan de ene kant omdat het financieel gunstiger was dan een huis kopen, aan de andere kant omdat we het duurzame aspect ervan ook interessant vonden. Hiermee een steentje bijdragen aan een betere wereld sprak ons wel aan. Samen met andere tiny house-bewoners vormen we straks een community. We delen gemeenschappelijke apparaten, zoals een grasmaaier en wasmachine, en zijn gezamenlijk verantwoordelijk voor het onderhoud van al het groen op het terrein. We wonen straks op ongeveer 42 vierkante meter. Dat dwingt je om bewuste keuzes te maken: heb ik dit echt nodig of niet? Duurzaam leven is soms ook een stukje inleveren en niet gaan voor het snelste of beste. Ik zie het wel als een uitdaging. In het begin voelde het als een project. Inmiddels is de keuken geplaatst en wordt het steeds echter: hier gaan we straks wonen. We krijgen steeds meer passie voor het project en deze manier van leven.’


Geen aangifte hetzelfde

‘Op de middelbare school was het al duidelijk dat ik meer naar de economie- en managementvakken trok. Na een open dag voor financiële opleidingen was ik helemaal enthousiast. Voor mijn derdejaars stage tijdens de opleiding Finance, Tax & Advice stuurde ik een open sollicitatie naar Visser & Visser. Ik mocht beginnen en ben blijven hangen. De combinatie van cijfers en beargumenteren is wat het vak mooi maakt voor mij. Een berekening maken en die kunnen onderbouwen met wetsartikelen. Ik ben zeer nauwkeurig in mijn werk en zet altijd mijn beste beentje voor. Er is ook nog veel te leren. Ik wil mezelf triggeren om steeds beter te worden, zodat je ook steeds complexere aangiften kunt opstellen. Omdat geen enkele organisatie hetzelfde is, is ook geen enkele aangifte hetzelfde. Juist die afwisseling spreekt mij aan. Soms loop je wel eens vast in een berekening. Even overleggen met een collega geeft weer een frisse blik op de materie. Zo helpen we samen onze klanten verder!’