) Aangenaam! Ik ben Rutger - Werken bij Visser & Visser
Blog

Aangenaam! Ik ben Rutger

 

Bij Visser & Visser werken echte mensen. Mensen die naast hun zakelijke rol binnen Visser & Visser ook hobby’s, passies en andere rollen hebben. Onze collega's een beetje beter leren kennen? In deze blog de twee kanten van Rutger van den Berg, Accountant bij Visser & Visser Barendrecht.

 

Vertrouwenspersoon van de ondernemer

“Ik ben een analytisch persoon, maar ook iemand van relatie. Die mix maakt het vak zo mooi. Ondernemers zijn vaak druk met hun business. Ik vind het leuk om hun mogelijkheden te analyseren en in kaart te brengen. Scenario’s uitdenken en een advies geven. Dat is de manier waarop ik het verschil probeer te maken. De klant staat voor mij voorop. Ik werk servicegericht en zet graag een stapje extra om de ondernemer blij te maken. Overdracht- en overnamevraagstukken hebben mijn speciale interesse. Het zijn vraagstukken die vrij ingewikkeld zijn en een grote impact hebben op een ondernemer. Omdat je voor meerdere partijen tegelijk werkt, is het ook een kwestie van vertrouwen krijgen en een oplossing zoeken waar beide partijen tevreden mee zijn. Als accountant kunt je een ondernemer in zo’n situatie écht verder helpen. Je bent zijn vertrouwenspersoon. Daarnaast is het mooi om samen met je team de klus te klaren, elkaar daarin te motiveren en verder te helpen.” 

Op de voet door Nederland

“Vorig jaar liep ik een etappe van het Pieterpad mee met mijn zwager en daarna is het balletje gaan rollen. Visser & Visser heeft een sponsortraject met MAF, waarbij medewerkers acties op touw kunnen zetten om geld op te halen. Zo is bij mij het idee ontstaan om voor het einde van 2022 het hele Pieterpad uit te lopen, ruim vijfhonderd kilometer van Groningen naar Limburg. Ondertussen heb ik meerdere etappes gelopen en kan ik zeggen dat het verslavend werkt. Als het mooi weer is buiten, moet ik me inhouden om niet in de auto te stappen en richting het oosten te gaan. Ik houd van het wandelen en de natuur. Het is een manier waarop ik tot rust kom en inspiratie opdoe voor het werk en mijn klanten. Je komt tijdens het lopen tot de ontdekking dat Nederland heel veel moois te bieden heeft. Je loopt van dorpje naar dorpje en ziet op die manier heel goed de overgangen in het landschap. Mooi om ook de verschillende seizoenen mee te maken en te zien hoeveel diversiteit er aanwezig is in de natuur. Het idee dat je straks Nederland van onder tot boven te voet hebt getrotseerd, is wel bijzonder. De volgende stap is misschien wel een langeafstandsroute in het buitenland. Een pelgrimage naar Santiago del Compostella, dat lijkt me geweldig.”

Visser & Visser zoekt mensen die keuzes durven maken.

Maak jij de keuze?

Doorpraten met Rutger? Bel of mail gerust.