) Aangenaam! Ik ben Ger - Werken bij Visser & Visser
Blog

Aangenaam! Ik ben Ger

 

Bij Visser & Visser werken echte mensen. Mensen die naast hun zakelijke rol binnen Visser & Visser ook hobby’s, passies en andere rollen hebben. Onze collega's een beetje beter leren kennen? In deze blog de twee kanten van Ger Visser, één van de twee oprichters van Visser & Visser Barendrecht en werkzaam als accountant-adviseur. 

 

Met de ondernemer mee op ondernemersreis

“Ik heb altijd al iets met cijfers en mensen gehad. Drieënveertig jaar geleden ben ik het vak ingestapt, erop terugkijkend zou ik er zo weer voor kiezen. Als accountant-adviseur ben ik vooral sparringpartner van de ondernemer. Die rol past mij goed. Een product als een jaarrekening of aangifte is voor mij een startpunt. Daarna begint het pas. Dan gaan gesprekken over de ondernemer en zijn bedrijf, over privé, over uitdagingen in de markt, over de toekomst. Van die gesprekken krijg ik energie. Ik vind het mooi als ik naast de ondernemer mag staan en mee mag gaan op zijn ondernemersreis. Hem begeleiden op alle kruispunten waar hij voor komt te staan, zowel zakelijk als privé. De slogan van Visser & Visser is nog steeds helemaal waar: alleen ga je misschien sneller, maar samen kom je verder. In mijn werk ben ik een mensenmens. Ik kan mij heel snel inleven in een situatie. Een ondernemer mag van mij verwachten dat ik iets van zijn markt afweet en snap wat zijn problemen zijn. Dat maakt het vak voor mij zo uitdagend en mooi.” 

Persoonlijk

“Zes jaar geleden haalde ik mijn jachtakte samen met mijn zoon. Een klant nam me een jaar daarvoor mee op jacht in de weilanden van Gouda en dat inspireerde me enorm. Jagen is zeker niet alleen maar wild schieten. Als jager ben ik lid van een wildbeheereenheid. We zorgen ervoor dat de wildstand in ons jachtgebied op een niveau blijft dat het voor iedereen behapbaar is, voor mens, beest en boer. Maar er komt veel meer bij kijken. We zijn bijvoorbeeld ook met boeren in gesprek over de begroeiing aan de randen van hun weilanden, zodat dieren beschutting kunnen zoeken. We zetten broedkooien voor eenden neer in het broedseizoen. We zetten ons op allerlei manieren in om het cultuurlandschap in evenwicht te houden. De dieren die we schieten slachten, bereiden en eten we zelf. Dat is voor mij ook onderdeel van het jagen. Het mooiste aan deze hobby is wel de rust en stilte om je heen als je op zaterdagmorgen voor zonsopgang de natuur ingaat. Je kunt maar met één ding bezig zijn op zo’n moment; als je geen focus hebt, schiet je mis. De passie van het jagen is iets dat je echt moet ervaren.”