) Veel verantwoordelijkheid binnen een afwisselende praktijk - Werken bij Visser & Visser
Blog

Veel verantwoordelijkheid binnen een afwisselende praktijk

Vanuit Visser & Visser Auditcluster Midden-Nederland te Barneveld werkt een gedreven team van 25 auditcollega’s aan het optimaal bedienen van een gevarieerd klantenpakket. Wellicht maak jij als Director Audit & Assurance het team compleet. Je wordt medeverantwoordelijk voor de groei en ontwikkeling van onze Audit & Assurance-praktijk in de regio Midden-Nederland. Jaap van Beek, vestigingsleider van vestiging Barneveld, en Extern Accountant Edwin Schreuder vertellen over de organisatie, het team en de klanten waar je mee te maken krijgt. Gelijk al benieuwd naar deze functie?

Bekijk de vacature

Zelf koos Edwin jaren geleden voor het vak omdat de mix van mensgerichtheid en cijfermatig werken hem aanspreekt. “Naast dat ik van cijfers, rekenen en analytisch denken houd, vind ik de dienstverlenende kant net zo interessant. Het is mooi om toegevoegde waarde te leveren voor klanten en op die manier maatschappelijk betrokken te zijn. Ook in de onderlinge samenwerking met collega’s is die betrokkenheid er. Samen doen we er alles aan om onze klanten zo goed mogelijk van dienst te zijn.”

Teamplayer

Het is volgens Edwin belangrijk om een teamplayer te zijn. "Je kunt niet vanaf je eigen eilandje opereren. Je bent niet alleen verantwoordelijk voor je eigen klantenpakket, maar houdt ook in de gaten hoe je collega’s in de wedstrijd zitten en dat de planning up-to-date is. Daar komt ook coaching en mentoring bij kijken, actief meehelpen aan de ontwikkeling van het team. Er is in de functie van director alle ruimte om je eigen ideeën in te brengen en samen met de collega’s op de vestiging te werken aan onze positie op de markt. Nieuwe initiatieven juichen wij alleen maar toe.”

Verschillende fases

Vestiging Barneveld heeft een groeiende en afwisselende praktijk. Jaap: “In 2003 zijn we hier van start gegaan. Inmiddels zijn we met meerdere disciplines en bijna zestig collega’s werkzaam op de vestiging en werken we multidisciplinair samen voor het beste resultaat. Met een groeiende club mensen mogen we bij mooie klanten over de vloer komen. Het mooie aan het vak is dat je bij zoveel verschillende soorten klanten in de keuken mag kijken. Elke ondernemer zit in een andere fase, dat maakt het werk voor mij uitdagend. Een ondernemer in de pioniersfase heeft hele andere vraagstukken dan iemand die zijn onderneming wil overdragen aan de volgende generatie. Dat maakt het een hele afwisselende praktijk.”

We doen het samen

Edwin ziet mooie kansen liggen voor de collega die het team komt versterken. “Kwaliteit heeft topprioriteit. Binnen onze auditpraktijk krijg je de mogelijkheid om mee te werken aan het vormgeven van onze kwaliteitsagenda. De uitdaging in deze functie ligt ook in de ontwikkelingen waar we in het vak mee te maken hebben, zoals IT en duurzaamheid. Binnen de beroepsgroep zien we dat ons steeds meer gevraagd wordt om assurance te geven bij duurzaamheidsvraagstukken. Vanuit de accountantsprofessie ligt daar een grote rol weggelegd: hoe kun je daar handen en voeten aan geven?”

Als Director ben je verantwoordelijk voor je eigen klantenportefeuille en kun je rekenen op de vrijheid om die naar eigen inzicht in te vullen. “Maar we doen het wel samen”, benadrukt Jaap. “Niet alleen binnen het auditcluster, maar ook vestigingsbreed. Je bent onderdeel van een grotere club en daar kun je van profiteren. Het geeft de mogelijkheid om met elkaar te sparren, kennis te delen en je vaktechnisch te ontwikkelen.”
“Ons kantoor biedt een mooi alternatief voor de Big Four”, vult Edwin aan. “De auditpraktijk is groot genoeg om alles in huis te hebben voor onze klanten én klein genoeg om het persoonlijk te houden. Eén van onze culturele waarden is niet voor niets ‘menselijk’. Je komt te werken in een betrokken team met oog voor elkaar.”

Dát is werken als Director Audit & Assurance bij Visser & Visser.