) ‘Geen vraag is te gek’ - Werken bij Visser & Visser
Blog

‘Geen vraag is te gek’

Koen Nijsse en Dingena Neels starten allebei na de havo met de opleiding Accountancy. Dingena wist al direct dat werken leren voor haar ideaal zou zijn, Koen startte zijn opleiding voltijd en werd overgehaald door een collega van Visser & Visser om te gaan werken en leren. Wat maakt de combinatie zo interessant voor deze collega’s en hoe vinden zij het om bij Visser & Visser te werken?

“Ik wist niet goed wat ik wilde gaan doen na de havo, wel dat het ‘iets met cijfers’ moest zijn”, vertelt Dingena. “Al snel werd duidelijk dat Accountancy dan het beste bij mij past. Ik maakte op de middelbare school kennis met Visser & Visser en wist: dat bedrijf moet ik in mijn achterhoofd houden. Ik ben altijd al een doener geweest en toen ik Accountancy ging studeren zag ik mijn kans. Vanaf jaar één van mijn studie ging ik werken bij Visser & Visser. Dat het bedrijf Beste Werkgever is, maakte mij helemaal zeker van mijn keuze.”

Twee kanten

Koen vindt het een voordeel dat je met werken leren gelijk ervaring opdoet in het werkveld. “De theorie die je op school leert, zie je meteen terug in de praktijk. Het werk helpt mij enorm om de lesstof beter te kunnen plaatsen. Het werkt twee kanten op.”
Werken en leren tegelijk is soms ook een pittige combinatie, vindt Koen. “Je werkt vier dagen in de week en gaat daarnaast een dag naar school. In de avonden ben je bezig met het voorbereiden van de lessen en het maken van schoolopdrachten. Vaak gebruik ik de zaterdag ook nog voor studie. Hoewel ik er wel aan denk om school en werk ook even los te laten en met vrienden af te spreken of een balletje te trappen. Het is belangrijk om daar een balans in te vinden.”

Visser & Visser heeft oog voor die balans, volgens Dingena. “Toen ik startte, werd er goed in de gaten gehouden of het werk haalbaar was. Als het teveel voor je is, kan er makkelijk geschoven worden of een dag minder gewerkt worden. Ik begon met drie dagen werken, maar wende daar snel aan en ben daarom na een paar maanden overgestapt op vier dagen. Ik ga elke dag met plezier naar mijn werk door de goede collegiale sfeer die op het werk aanwezig is en het leuke uitdagende werk.”

Vragen stellen

Als starter wegwijs worden in een organisatie, hoe doe je dat? Koen: “Ik begon de eerste week met een trainingsprogramma. Hierin volg je drie of vier dagen trainingen met andere starters. Je krijgt dan uitleg over programma’s die je gaat gebruiken en kunt vragen stellen als je tegen problemen aanloopt. Vragen stellen is soms wel eens lastig in de beginperiode, omdat je het gevoel hebt dat je collega’s daarmee stoort. Toch is het heel belangrijk om dit wel te doen. Mijn collega’s zetten mij daar ook toe aan. Zij begrijpen dat je als beginner nog lang niet alles weet, dus ze verwachten dat je veel vragen stelt.

Talenten en kwaliteiten

Dingena waardeert het dat ze al snel verantwoordelijkheden krijgt. “Er wordt heel goed gekeken naar wat jouw talenten zijn, wat je aan kunt en wat jouw kwaliteiten zijn. Zo ging ik al snel langs bij klanten en mocht ik intern een cursus geven. Er wordt naar je geluisterd. Je wordt op je gemak gesteld als starter, geen vraag is te gek en het gaat op jouw tempo. Twijfel jij of je voor werken leren moet kiezen? Kleine kans dat deze keuze je teleur zal stellen. Er is heel veel mogelijk binnen Visser & Visser!”

Ben je overgehaald door de ervaring van Koen en Dingena? Kijk eens naar de vacatures die we hebben voor starters!

www.werkenbijvisserenvisser.nl