) 'Van de gesprekken met mentee's kan ik echt genieten' - Werken bij Visser & Visser
Blog

'Van de gesprekken met mentee's kan ik echt genieten'

Voor Jaco Boer, Manager Audit bij Visser & Visser, is mentorschap een belangrijk onderdeel van zijn werk. Toen hij de stelling ‘Ik wil graag meedenken over: bedrijfsstrategie of dagelijks beleid’ voorgelegd kreeg, koos hij voor het tweede.

“Meedenken over bedrijfsstrategie vind ik interessant, maar uiteindelijk ben ik meer met de dagelijkse praktijk bezig. Voor mij zijn personeel en mentoraat enorm belangrijk. Ervoor zorgen dat mensen het naar hun zin hebben. Ik ben mentor van drie collega’s en vind het mooi om hen te helpen ontwikkelen en hun doelen bereiken. Van de gesprekken met mijn mentees kan ik echt genieten. Het zijn vaak jonge gasten die net van school komen. Mooi om hen wegwijs te maken in onze organisatie en de auditpraktijk.”
Jaco houdt ervan om collega’s uit te dagen. “Ik ben kritisch, en niet terughoudend om te feedback geven aan assistenten. Het doel is om het dossier kwalitatief beter ter krijgen én om assistenten te pushen om zichzelf te verbeteren. Het is van belang dat, ook al ben je 18 jaar en kom je net van de middelbare school, je zelf een mening leert te vormen over het controledossier. Dan helpt het niet als iemand alles voorkauwt. Door collega’s zelf na te laten denken over de te maken keuzes, daag ik mijn mensen uit.”

 

Persoonlijk kaartje

Volgens Jaco is persoonlijke aandacht iets kenmerkends voor Visser & Visser. “Elke maand wordt er wel iets georganiseerd voor medewerkers, zoals een borrelpakket of een bingo. Juist in coronatijd vind ik het goed dat daar aandacht voor is vanuit de organisatie. Ook als mentor neem ik die persoonlijke kant heel serieus. Zoals bijvoorbeeld langsgaan bij de trouwdag van een collega of het sturen van een persoonlijke kaartje bij het behalen van je diploma. Het zijn kleine dingen, maar wel bepalend voor de werksfeer en samenwerking. Als mentor ga ik elk jaar uiteten met mijn mentees. Je spreekt elkaar over hoe het loopt op het werk, maar praat ook gewoon gezellig bij. Dat vind ik gaaf.”

 

Volwassen gesprekken

De afgelopen jaren is de auditpraktijk van Visser & Visser verder gegroeid, zowel in de breedte met de toename van het aantal medewerkers en klanten, als in de diepte wat betreft kwaliteit en ondersteuning. Eén van de redenen dat Jaco zijn werk bij Visser & Visser interessant vindt. “De auditafdeling groeit steeds meer en krijgt hierdoor ook grotere klanten. Zelf geniet ik daar het meeste van, bij de kleinere klanten ligt niet mijn kracht. Bij grotere klanten merk ik dat van de audit meer de toegevoegde waarde wordt gezien. Dit blijkt bijvoorbeeld uit gespreken met besturen en commissarissen, met vragen zoals: waar willen jullie heen met de organisatie en hoe houden jullie daar op een goede manier toezicht op?"

Uitdaging is voor Jaco belangrijk. “Als ik drie jaar voor een klant werk, ga ik vaak alweer op zoek naar een nieuwe uitdaging. Gelukkig krijg ik daar bij Visser & Visser ook de kans voor. Omdat de auditpraktijk groeit, kun je gemakkelijker wisselen van klant. Daarnaast zijn er diverse accountants met wie ik samen kan werken en daar leer ik zeker weer nieuwe dingen van.”

BEKIJK ONZE VACATURES of lees meer over werken bij Visser & Visser.

 

Doorpraten met Jaco? Bel of mail gerust.