) 'Grenzeloze vrijheid, dat is wat ik zoek' - Werken bij Visser & Visser
Blog

'Grenzeloze vrijheid, dat is wat ik zoek'

In september 2020 opende Visser & Visser een nieuwe vestiging in Doetinchem. Een nieuwe regio, nieuwe collega’s en nieuwe klanten… Genoeg uitdaging dus! Dat is precies waar Boris de Kruijk naar op zoek was toen hij in mei in Doetinchem startte als Accountant. Zijn antwoord op de stelling: ‘Wat ik zoek in mijn werk is: Grenzeloze vrijheid of omkaderde veiligheid’ was duidelijk: grenzeloze vrijheid.

“Voor ik de stap naar Visser & Visser zette, werkte ik 20 jaar bij een regionaal kantoor”, vertelt Boris. “Voor mij was een nieuwe uitdaging belangrijk. Uit je comfortzone stappen en kijken tot waar je kunt komen. Ik had ook nog 20 jaar bij hetzelfde kantoor kunnen werken, maar dan misschien achteraf spijt krijgen dat je nooit de uitdaging bent aangegaan. Als je voor de keuze staat is mijn advies: doen! Alles is beter dan geen keuze maken. Daar is misschien durf voor nodig, maar als je je ambities niet uitspreekt, loopt je misschien wel heel veel moois mis.”

Nieuwe energie

Zelf heeft hij geen dag spijt van zijn keuze om bij Visser & Visser te gaan werken. “Het haalt je los uit vaste patronen en levert enorm veel energie op”, volgens Boris. “De keuze voor ‘Grenzeloze vrijheid’ past ook heel goed bij vestiging Doetinchem. Je hebt daar echt een pioniersfunctie. Je start met een nieuwe vestiging en staat voor vragen als: hoe gaan we alles opstarten en inrichten? En welke markten gaan we aanboren? De uitdaging ligt in het verder opbouwen en uitbouwen van de vestiging en een mooi kantoor neerzetten met je collega’s. Samen de schouders eronder zetten, doelen formuleren en evalueren, dat is mooi. Trots als je dan van nieuwe collega’s en ook klanten hoort hoe goed het gaat. Dan merk je dat je inzet ook landt.”

Champions League

De vrijheid ervaart Boris ook binnen de organisatie. “Als je je vrij voelt om nieuwe dingen op te pakken zijn de kansen en mogelijkheden grenzeloos. Visser & Visser is een innovatieve club en wil als organisatie vooruit. Daar pas ik goed tussen. Ik wil Champions League spelen, dus het niveau van kantoor moet hoog genoeg zijn zodat je aantrekkelijk bent voor klanten en nieuwe medewerkers. Je zoekt een organisatie waar je de ambities die je hebt kwijt kunt.”
En dan zijn er voldoende mogelijkheden binnen Visser & Visser. “In de groei die je maakt, ga je een bepaalde richting op. Binnen de organisatie zijn er dan diverse mogelijkheden waarmee je met je ambities terechtkunt. Of je interesses nu liggen bij audit, internationale vraagstukken, de zorgsector, advocatuur of IT en data… je kunt je specialiseren in een bepaalde richting of zelfs iets heel nieuws opzetten. De organisatie triggert haar medewerkers op dit punt: maak een keuze en ga ervoor! Vestiging Doetinchem is daar het schoolvoorbeeld van.”

Vangnet

Tegelijkertijd vormt de organisatie een veilig vangnet als het om nieuwe initiatieven gaat. “Je krijgt de vrijheid en het vertrouwen om nieuwe dingen te doen en tegelijkertijd is er de organisatie die als een vangnet op de achtergrond aanwezig blijft. Dat maakt het heel krachtig. Wij zijn hier in Doetinchem met een relatief klein team. Toch heb je een hele organisatie achter je staan waar je kennis en hulp kunt halen als je die nodig hebt. Iedereen is bereid om mee te denken en te helpen, ook al zitten sommige collega’s aan de andere kant van het land.”

 

BEKIJK ONZE VACATURES of lees meer over werken bij Visser & Visser.

Visser & Visser zoekt mensen die keuzes durven maken.

Maak jij de keuze?

Doorpraten met Boris? Bel of mail gerust.