) 'Werk of gezin, kan toch allebei?!' - Werken bij Visser & Visser
Blog

'Werk of gezin, kan toch allebei?!'

Vorig jaar maakte Marian van der Spaan kennis met Visser & Visser. In maart 2020 startte ze als Manager Audit op vestiging Dordrecht. We legden Marian de stelling voor: ‘Kiezen tussen werk en gezin: Lastige keuze of waarom kiezen? Allebei!’

Marian kiest voor optie twee. “Voor mij is het eigenlijk geen keuze. Ik vind mijn gezin heel belangrijk, maar datzelfde geldt voor mijn werk. Het gaat erom hoe je het combineert.” Tijdens haar sollicitatiegesprek was de mogelijkheid tot parttime kunnen werken een voorwaarde. “Ik vond het belangrijk dat ik daarin de vrijheid kreeg, zeker nu de kinderen klein zijn. Ik werkte hiervoor bij een ander accountantskantoor waar ik ook parttime werkte. Het was voor mij in eerste instantie een vraagteken hoe dat bij Visser & Visser zou zijn, maar tijdens mijn sollicitatiegesprek merkte ik al dat ik geen problemen hoefde te verwachten. Men stond er meteen voor open en ik voelde daarin geen enkele druk.”

Het gesprek voeren

Het afgelopen jaar heeft voor Marian alleen maar onderstreept dat Visser & Visser een werkgever is die met je meedenkt. “Als je kunt aangeven wat je belangrijk vindt en waar je energie van krijgt, dan ben je al een heel eind. Het gesprek met elkaar kunnen voeren is heel belangrijk. In coronatijd was het met een gezin ook echt een extra uitdaging voor mij. Ik heb werkelijk geen enkel moment het gevoel gehad dat er getwijfeld werd aan mijn werkzaamheden of werktijden. De vraag was eerder: gaat het goed, kun je het aan en waarin kunnen we je ondersteunen? Dat geeft wat mij betreft wel aan hoe deze organisatie naar haar medewerkers kijkt.”

Vertrouwen en waardering

Wat Marian waardeert is het feit dat ze het vertrouwen krijgt van de organisatie in de manier waarop ze haar werkzaamheden en tijd indeelt. “Als je kinderen hebt, dan komt het voor dat je onder werktijd weg moet voor bepaalde afspraken. Als ik dan om 16:00 uur vertrek is er niemand die vraagt wanneer ik het laatste uur werk. Je krijgt het vertrouwen dat het werk dat bij jou ligt gedaan wordt. Uiteraard weten we van elkaar waar we mee bezig zijn, maar het vertrouwen is er.”

Hoewel busy season ook wel eens een uitdaging is. “Dan wordt er ook wel flexibiliteit van je gevraagd. Ik vind dat als je flexibiliteit van je werkgever vraagt, moet je ook iets teruggeven. Belangrijk is dat alles bespreekbaar blijft en je je gewaardeerd voelt. Er wordt echt wel eens wat extra van je gevraagd, maar als daar waardering, begrip en ondersteuning tegenover staan, zit je er al heel anders in. Waardering doet zoveel met je. Het zorgt er ook voor dat je gemotiveerd blijft. Ik heb Visser & Visser daarin echt als een attente werkgever leren kennen. Regelmatig ontvang je een leuke attentie of een motiverend filmpje vanuit directie.”

 

BEKIJK ONZE VACATURES of lees meer over werken bij Visser & Visser.

Visser & Visser zoekt mensen die keuzes durven maken.

Maak jij de keuze?

Doorpraten met Marian? Bel of mail gerust.