) Quality Kick-off Audit en Assurance 21 september 2020: kennisdeling, kwaliteit én ontspanning - Werken bij Visser & Visser
Blog

Quality Kick-off Audit en Assurance 21 september 2020: kennisdeling, kwaliteit én ontspanning

Op maandag 21 september 2020 opende Visser & Visser Audit en Assurance het nieuwe controleseizoen met een Quality Kick-off. Deze dag vond plaats op een prachtige locatie in het Groene Hart, Buitenplaats Kameryck in Kamerik, en stond in het teken van vakinhoudelijke kennisdeling, kwaliteit én ontspanning.

 

Frauderisicofactoren

Gedurende de dag was het programma voor de junioren gescheiden van de senioren. Voor de junioren stond de ochtend in het teken van fraude. Allerlei zaken rondom fraude kwamen aan bod; Wat is fraude? Wat zijn frauderisicofactoren? Wat als fraude niet wordt ontdekt door de accountant? Als accountants verplaatsten we ons aan de hand van een casus in een fraudepleger. Welke mogelijkheden tot fraude zagen wij in de betreffende casus? Dit was erg leerzaam en kunnen wij ook goed gebruiken bij het inschatten van frauderisico’s bij onze klanten. Ga eens in de schoenen van de klant staan, waar liggen de mogelijkheden om fraude te plegen?

 

Pitch & Putt

Tussen de middag stond ons een heerlijke lunch te wachten. Het was prachtig weer, dus we genoten buiten op het terras van een lunch, de zon en de gesprekken met elkaar. Na de lunch stond er een ontspannende activiteit op het programma, namelijk Pitch & Putt. Deze activiteit vond plaats rondom Buitenplaats Kameryck. Het golven ging de één beter af dan de ander, maar we hebben ons uitstekend vermaakt.

We vervolgden de dag met een cursus DataSnipper. Dit is een tool waarmee in Excel tekst vanaf een pdf-document kan worden gesnipt. Ons werden diverse tips en tricks geleerd rondom deze tool. Vervolgens kregen wij een cursus ‘Aftrap van het controleseizoen’. Allereerst namen we de wijzigingen in het Handboek Audit & Assurance 2020-2021 ten opzichte van voorgaand jaar door. Vervolgens werd de focus gelegd op risicogericht controleren. Welke risico’s onderkennen we in onze controle en welke werkzaamheden zijn noodzakelijk om deze risico’s te mitigeren?

 

Leerzame dag

Aan het eind van de dag was er een externe spreker die voor alle aanwezigen kwam spreken. Namelijk de controller van één van onze klanten. Hij nam ons mee in de onderneming waar hij voor werkt. Daarnaast vertelde hij het één en ander over hoe hij de relatie met de accountant ervaart.

De dag werd afgesloten met een heerlijke barbecue, waarbij alles tot in de puntjes was geregeld. Het was een erg leerzame dag, waarbij we weer veel kennis hebben opgedaan voor het nieuwe auditseizoen 2020-2021.

*Deze blog is geschreven door collega Marthe Prins, Junior Assistent-Accountant.