) Tussen tanks en vliegtuigen opgaan in het verhaal van Peter van Uhm - Werken bij Visser & Visser
Blog

Tussen tanks en vliegtuigen opgaan in het verhaal van Peter van Uhm

Als je een kroonjaar viert, dan hoort daar een leuk feestje bij. Dat kan je natuurlijk vieren in de kantine van de volleybalvereniging, het buurthuis of een congrescentrum, maar Visser & Visser had een beter idee: het indrukwekkende Nationaal Militair Museum in Soesterberg. Klanten, relaties, collega’s en hun naasten waren aanwezig. Al deze mensen samen maken Visser & Visser tot wat het nu is.

 

Tussen tanks en vliegtuigen

In totaal waren er 1.100 aanwezigen! Vaak is het dan een partijtje kansloos in mijn ogen, omdat je elkaar door het harde rumoer amper nog verstaat. Maar het museum is zo ongelooflijk groot, dat je gewoon fatsoenlijk met elkaar kon praten; Of dat nou ging over een lekker biertje of de ideeënleer van Plato. Het was echt leuk en gezellig om weer eens met collega’s van andere vestigingen en klanten te kletsen over andere dingen dan de brutomarge.

Even voor je beeld: je stond midden tussen de tanks, vliegtuigen, motoren, harnassen en kanonnen. Het museum heeft zoveel interessante stukken om te zien. Ik heb zeer weinig verstand van al het militaire materieel, maar je had mooi de tijd om vanaf de middeleeuwen een reis te maken door de tijd en te zien hoe de technieken veranderden door de jaren heen. Nu was ik al halverwege mijn ronde toen ik erachter kwam dat ik de tijdperken in de omgekeerde volgorde doorliep. Eigenlijk alleen maar beter, want zo eindigde ik in de periode die ik zelf erg interessant vind, de middeleeuwen!

 

Niet afwachten, maar doen

Het mooiste van de avond was de lezing van Peter van Uhm. Eerlijk is eerlijk, ik ging er zonder veel verwachting in. Ik wist weinig van de spreker, behalve dat hij generaal was en daarnaast ben ik ook niet echt een Defensie-liefhebber. Ik had expres van tevoren geen TED-talks van Peter van Uhm gekeken, want ik wilde hem wel de kans geven om een indruk achter te laten. Nou, dat heeft hij gedaan. Hij vertelde over voorbeelden uit de praktijk en privé op een hele toegankelijke en persoonlijke manier. Van begin tot eind ging ik volledig op in zijn verhaal. Wat ik er persoonlijk uithaalde, is dat we vooral moeten doen. Niet afwachten dus, maar doen. En dat geldt ook wanneer je ziet dat iets beter kan, laat dan van je horen. De grootste valkuil voor ondernemingen is namelijk volgens meneer Van Uhm het ego van de bazen. Als het ego van de baas te groot wordt, dan gaat het langzaam bergafwaarts met de onderneming. Goede ideeën kunnen overal vandaan komen. Tijdens zo’n avond merk je maar weer: alleen ga je misschien sneller, maar samen kom je verder.

Deze blog is geschreven door Arjen Faasse, Assistent Accountant in Goes.

Bekijk de video om een beeld te krijgen van deze indrukwekkende avond!