) Groeiende professionals bij Visser & Visser - Werken bij Visser & Visser
Blog

Groeiende professionals bij Visser & Visser

Visser & Visser werd dit jaar voor de tweede keer op rij beste werkgever. In de groei die het kantoor kenmerkt, weet ze haar sterke cultuur vast te houden. Een cultuur die in het teken staat van ontwikkeling en groei. In gesprek met zes collega’s.

Toekomstvisie

De personeelsdag in november was het podium voor de lancering van een intensief innovatietraject binnen Visser & Visser in 2020. “We werken elk jaar rondom een thema”, vertelt Marjolein. “In het jaar van de innovatie kunnen collega’s zich aanmelden voor een projectgroep om met innovatie bezig te zijn. Ze krijgen daarin de vrijheid: kom maar op met ideeën!” Johan: “Het is goed om te merken dat er een duidelijke visie is over wat we gaan doen in de toekomst. Dat geeft mij vertrouwen. Je voelt dat onze organisatie verder kijkt dan het hier en nu. En dat is voor ons heel belangrijk, want we zitten in een branche die in de toekomst onvermijdelijk gaat veranderen.”

Kansen en mogelijkheden

Marjolein herkent dit. “Je maakt deel uit van een organisatie die altijd in ontwikkeling is. Onze kracht is dat de medewerkers de ruimte en vrijheid krijgen om zich als professional te ontwikkelen. Zij worden in hun kracht gezet en dan ontstaan vanzelf mooie dingen.” Erik Klop vult aan: “Visser & Visser legt de verantwoordelijkheden heel diep in de organisatie, waardoor kansen ontstaan. Met het opzetten van onze internationale tak hebben we een platform gecreëerd van mensen die op een bepaald vlak willen ontwikkelen en dan ontstaan er nieuwe mogelijkheden, zoals bijvoorbeeld een nieuwe businessunit.”

Robert Jan ziet deze kansen en mogelijkheden ook. “Doordat onze dienstverlening zo breed is, heb je de mogelijkheid om waar je goed in bent binnen het bedrijf te benutten. Growteq begon ook ooit als klein idee en is nu uitgegroeid tot een volwaardige IT-businessunit, waar we praktische en interactieve dashboard- en analyseoplossingen ontwikkelen voor onze klanten. Al die ideeën worden gesteund vanuit de organisatie.”

Handvatten voor talentontwikkeling

Leonie, die dit jaar de Visser & Visser Academy volgt, waardeert de ondersteuning: “Ervaren medewerkers worden gekoppeld aan jong talent en daarmee krijg je handvatten aangereikt in de ontwikkeling die je wilt maken. De Academy is een mooie manier om je te richten op je persoonlijke ontwikkeling.” Vanuit zijn deelname aan het Young Profs Programma vult Mark aan: “Je bent heel de week vakinhoudelijk bezig. Met deze trainingen krijg je ook coaching op de soft skills, net zo belangrijk.”

Persoonlijk

Als groeiend kantoor ligt de uitdaging in het vasthouden van de persoonlijke cultuur. “Dat kost tijd en energie, maar de wil is er”, vertelt Leonie. “Ondanks dat we een grote, professionele organisatie zijn, blijft het ook heel menselijk. Dat past ook bij onze kernwaarden. Je eigen verantwoordelijkheid wordt gestimuleerd. Bij Visser & Visser werken we vanuit gelijkwaardigheid, samen komen we verder.” Mark sluit af: “Daarmee is de titel Beste Werkgever ook een resultaat van elkaar. Iets om samen trots op te zijn!”

Ben jij klaar voor een nieuwe stap bij dit groeiende kantoor? Kijk op werkenbijvisserenvisser.nl voor onze vacatures!