) Fietsen voor MAF, we gaan het samen aan! - Werken bij Visser & Visser
Blog

Fietsen voor MAF, we gaan het samen aan!

Heb je dat ook weleens? Dat je een uitdaging of challenge voorbij ziet komen waarvan je denkt: Lijkt me gaaf om aan mee te doen, maar kan ik dat wel aan? Heb ik wel voldoende conditie, uithoudingsvermogen, et cetera? Mij overkwam dat gevoel toen ik, net koud 2 dagen ‘binnen’ bij Visser & Visser, een nieuwsberichtje las over een sponsorfietstocht langs de vestigingen Gorinchem, Gouda, Barendrecht, Ridderkerk, Dordrecht, Oud-Beijerland en Middelharnis...voor MAF!

Mijn interesse was meer dan gewekt. Hier wil ik aan mee doen! Tegelijkertijd zoemde de vraag door mijn hoofd of ik hier wel klaar voor was. Sinds februari dit jaar ben ik begonnen met racefietsen en probeer ik twee keer per week 30 á 40 km te rijden. Deze tocht ging om zo’n 165 km. Wellicht zijn mijn twijfels ten aanzien van deze uitdaging nu duidelijk! Hoe zouden mijn benen het houden en vooral: zou ik nog zitvlees overhebben na zo’n tocht?

 

Samen

In mijn eerste werkweken viel het mij op dat het woord ‘samen’ in zowel de slogan van Visser & Visser als SQALE (het Consultancy-onderdeel van Visser & Visser waar ik werkzaam ben) terugkomt: ‘Samen kom je verder’ en ‘We gaan het samen aan’. Dit is natuurlijk op veel zaken in ons werk toepasbaar, maar zou dat ook voor deze fietstocht gelden?!

De deadline voor inschrijving was al verlopen, maar ik mocht me nog inschrijven. Na drie keer net naast de verzendknop geklikt te hebben, heb ik de mail er toch maar uitgedaan. Ja inderdaad, ik wil graag meedoen aan de hele tocht, 165 km. Al snel kwam de bevestiging binnen: ‘Wat leuk dat je meedoet Leendert!’. Het was officieel, ik deed mee!

 

Klaar voor de start

Op zaterdag 21 september was het zover. Om 8.00 uur werden we verwacht bij de start in Gorinchem. Wim Pietjouw, die zich als een pater familias over ons renners ontfermde, heette ons welkom. Wat ik vooral van zijn openingswoorden heb onthouden was: ‘Jongens, we gaan dit samen doen! We vertrekken samen en komen samen aan. En er is een bezemwagen die met ons meerijdt inclusief Bhv’er’. Mijn opluchting was groot en ik heb verder weinig meer gehoord op dat moment. Ik wilde nog voorstellen om door te rijden naar Goes, maar kwam bijtijds weer bij zinnen. We moesten nog beginnen met fietsen!

 

Energie en voldoening

En wat hebben we een fantastische dag gehad! Werkelijk aan alles was gedacht. Op iedere vestiging was voldoende eten en drinken voor een heel peloton en kwamen collega’s ons aanmoedigen. Drones hingen in de lucht om ons in de gaten te houden. En niemand ontsnapte aan de scherpe blik van collega Wim die de boel bij elkaar hield als dat nodig was. Onder een kraakheldere lucht en met een heerlijk zonnetje hebben we samen deze fietstocht volbracht!

Waarbij ik mijn waardering vooral ook wil uitspreken naar degenen die ons vanuit Barendrecht op de ‘normale’ fiets vergezeld hebben. Samen zijn we deze uitdaging aangegaan en samen hebben we ons doel bereikt! Namelijk een inspanning leveren als bijdrage aan een geweldig project: het voor vier jaar lang in de lucht houden van een vliegtuig van MAF. Dit maakte voor mij de prestatie alleen nog maar mooier en zorgt ervoor dat werken bij Visser & Visser mij extra energie en voldoening geeft!

Oh ja, een extra kussentje was de volgende dag niet overbodig ;-)

Geschreven door Leendert de Gelder, Adviseur bij SQALE.

Beleef de wielertocht met ons mee met deze impressie!