) De werkdag van Esther Dijkers - Werken bij Visser & Visser
Blog

De werkdag van Esther Dijkers

Esther is Assistent Belastingadviseur in Middelharnis en Barendrecht en geeft een kijkje in haar werkdag.

 

Op mijn werkdagen gaat de wekker om 6:30. Gelijk maar opstaan en aankleden, baby voeden, de kinderen wakker maken en hen helpen met aankleden.

We zitten om 7:30 nog te ontbijten wanneer onze gastouder binnenstapt. We overleggen over het wel en wee van de kinderen. Intussen smeer ik een tweede boterham voor de kinderen. Ik vraag de gastouder of ze vandaag met de kinderen naar de bibliotheek gaat. Ze neemt de zorg voor de kinderen vandaag van mij over, ik kan met een gerust gevoel gaan werken.

Ik werk op de vestigingen Middelharnis en Barendrecht. Vandaag staat kantoor Barendrecht op het programma. Zo tegen 8:00 uur zeg ik man en kinderen gedag en stap op de fiets richting kantoor. Heerlijk een halfuur bewegen en genieten van het buiten zijn.

Op kantoor aangekomen ga ik gelijk aan de slag. Mails beantwoorden, taken inventariseren. Ik maak aangiften inkomstenbelasting en een aangifte vennootschapsbelasting. Even bellen met de belastingdienst en overleggen met een collega. De ochtend vliegt voorbij.

Na de lunch werk ik verder aan een aangifte totdat het tijd is voor een bijeenkomst. Vanmiddag hebben we een meeting over cyber security. Alle collega’s worden bijgepraat over de mogelijke risico’s van een datalek, hackers, pishingmails en nieuwe wetgeving rondom bescherming persoonsgegevens. Het blijkt schrikbarend makkelijk om een smartphone te hacken.

De bijeenkomst is om 16:00 uur afgelopen. Het was interessant en nuttig.  Door alle indrukken is het even lastig om weer in het werk te komen, dus haal ik even wat te drinken en ga ik aan de slag. Ik rond een aangifte af en voordat ik er erg in heb, is het tijd om op te ruimen.

Even na vijven stap ik weer op de fiets richting huis. Het was weer een volle werkdag en ik ga met een voldaan gevoel naar huis.