) Marjolein den Hartog over 4 waarden - Werken bij Visser & Visser
Blog

Marjolein den Hartog over 4 waarden

Marjolein werkt als adviseur op de HR-afdeling van Visser & Visser


Authenticiteit

Tijdens de tien jaar dat ik in het HR-vak werkzaam mag zijn, ben ik authenticiteit steeds meer gaan waarderen. Niet als loze term, maar echt in de volle betekenis van het woord. Het is mooi om in gesprekken met mensen te merken dat ze ‘echt’ zijn. Lekker zichzelf, weten waar ze voor staan, wat hun drijfveren zijn en trouw blijven aan hun persoonlijkheid. Dan zijn mensen op hun mooist, wat mij betreft! Voor mezelf vind ik dit ook echt belangrijk. Het is voor mij geen gearriveerd station, maar iets wat in ontwikkeling is. Vandaar dat deze waarde bovenaan staat. Mezelf steeds een laagje dieper leren kennen, onvoorwaardelijk accepteren en trouw blijven aan jezelf. Loslaten wat een ander van je zal vinden of denken; je eigen pad lopen. Pure vrijheid daarin ervaren. Voor mijzelf kan dit alleen doordat ik mij bewust ben en blijf dat mijn identiteit nooit ligt in wat een ander denkt of vindt; mijn identiteit mag ik halen uit wie God is en wil zijn voor ons mensen.


Passie

Noem het passie, gedrevenheid, enthousiasme, liefde, drive, flow…het maakt mij niet uit. Als we maar hetzelfde bedoelen. Wat je ook doet, als je het doet met passie, maakt dat zo’n verschil. Ik vind het heerlijk om gesprekken te voeren met (potentiële) collega’s die gepassioneerd zijn: over hun vak, opleiding, team, droom, gezin, huis, hobby, vrijwilligerswerk, reizen. Dat moment dat mensen bij wijze van spreken op het puntje van hun stoel belanden, gaan stralen en vol overgave vertellen over waar zij gelukkig van worden, wat hen drijft en waarom. Daar word ik echt blij van! Zelf ervaar ik ook passie in het HR-vak binnen Visser & Visser. Het is heerlijk om met veel verschillende onderwerpen bezig te zijn, waarbij uiteindelijk de medewerker als mens centraal staat. Hoe komt ieder uniek mens tot zijn recht en wat heeft hij daarvoor nodig? Ik ervaar vrijheid, vertrouwen en verantwoordelijkheid voor het werk wat ik mag doen. Dat zijn voor mij juiste ingrediënten om te floreren. Ik ben ervan overtuigd dat gelukkige mensen ook de meest productieve mensen zijn. Ik gun iedereen passie en intrinsieke motivatie in het werk wat hij of zij doet. Het maakt je leven echt zoveel mooier! Ook in privé kan ik met passie mezelf ergens voor inzetten en me daarin helemaal verliezen. Zo kan ik echt blij worden van bakken. Vorig jaar heb ik mezelf uitgedaagd door een taartentafel voor een bruiloft te ontwerpen aan de hand van het thema dat het bruidspaar voor die dag had gekozen. Van het samenstellen van de 14 verschillende taarten, tot het bakken en stylen van de tafel. Het was super om te doen!


Balans

Work-life balance. Het mag dan wellicht een hippe term zijn, maar wel ontzettend belangrijk! Vanuit mijn gedrevenheid en enthousiasme, slaat de wijzer weleens door naar werk. Puur omdat ik het ook gewoon ontzettend leuk vind en de rem dan een beetje moeilijk kan vinden. Gelukkig heb ik dan mensen om mij heen die me dan even op de rem zetten. Bewustwording is trouwens al een heel goede stap. Ik heb mindere periodes gekend en in het verleden teveel van mezelf gevraagd. Dat is een leerschool geweest. Het mooie is dat ik nu beter weet waar ik energie uit haal en wat mij energie kost. Zowel in werk als privé. Dat vind ik winst. Wellicht zal het altijd een aandachtspuntje blijven, maar dat geeft niets. Work-life balance is voor mij de flexibiliteit en vrijheid om mijn eigen agenda en werktijden in te delen. Doordat ik veel reis tussen de vestigingen, probeer ik bijvoorbeeld buiten de files om te rijden. Dat betekent dat ik dan bijvoorbeeld ’s avonds na het eten nog even wat werk. Ook houd ik zoveel mogelijk een vaste dag per week als thuiswerkdag in. Ik vind het tof dat dit allemaal gewoon kan. Vertrouwen krijgen en je verantwoordelijkheid nemen. That’s all!


Geluk

Een liefdevol huwelijk, mooi citaat, lekkere cappuccino, verse muntthee, een fietstocht langs de Linge, de bloesem in de lente, een herfstwandeling op landgoed de Mariënwaerd, een appelpunt met slagroom, krakende sneeuw, de schoonheid van een bloem, een goed glas port, lekker stukje brie, vers gebrande nootjes, een met aandacht bereide maaltijd, Tony’s Chocolonely karamel zeezout, kaarsen, een paar mooie pumps, een klassiek muziekstuk of gewoon een kinderkoor wat eenvoudig uit het hart zingt, een goed boek, diepgaand gesprek of een blik van verstandhouding…geluk zit voor mij in kleine én kwalitatief goede dingen. Hoe het leven ook gaat, er is altijd iets om dankbaar voor te zijn. Een dankbaar mens, is een gelukkig mens.