) Omkijken naar de ander & de essentie van je vak doorzien - Werken bij Visser & Visser
Blog

Omkijken naar de ander & de essentie van je vak doorzien

Als je al ruim 25 jaar in het vak zit, heb je veel zien veranderen. Dat maakt het werk voor Stefan juist zo boeiend! Zijn levenservaring maakt hem een behulpzame gesprekspartner voor klanten, collega’s en zijn medemens. Benieuwd hoe hij bij Visser & Visser van betekenis kan zijn? Dat vertelt hij je graag!


Als Belastingadviseur Manager stuurt Stefan diverse collega’s aan. “Of beter gezegd: ik begeleid ze”, vult Stefan aan. “Ik ben het aanspreekpunt voor allerlei onderwerpen, met een specialisme in omzet- en overdrachtsbelasting. Maar ook voor andere belastingsoorten, zoals vennootschapsbelasting, inkomstenbelasting en schenk- en erfbelasting kun je bij mij terecht. Erg breed dus! Op btw-gebied gebeurt veel, het staat nooit stil. Dat is het boeiende van het vak. Ik geef aandacht aan de onderwerpen die aandacht moeten krijgen. In mijn team, organisatiebreed en voor klanten.”

 

Regeren is vooruitzien

Voor Stefan voelt het niet als werken om vakstudie, rechtspraak en politiek in de gaten houden. Dat gaat van nature zo. “Ik houd er erg van om de politiek te volgen. Ik kijk bijvoorbeeld mee met de algemene en financiële beschouwingen in de Tweede Kamer. Je hoort dan live de discussies en je bent er vroeg bij als er iets wijzigt”, vertelt hij. “Als de rechtspraak zich ontwikkelt kan dat veel onrust geven bij klanten. Maar als wij het aandachtspunt vroegtijdig signaleren en ons erin verdiepen, weet je waar je alert op moet zijn en kun je je organisatie erop inrichten.”


Met klanten en collega’s deelt hij zijn eigen kijk op wat er speelt. Hij vertelt: “Uiteindelijk wil je het verschil voor een klant maken. Dat is de essentie van het vak. Binnen de wet- en regelgeving zoeken we de meest creatieve oplossingen om iets fiscaal zo gunstig mogelijk te maken. Dat is het spel! Ik hoop altijd dat de klant me ergens bijtijds bij betrekt, want het gaat vaak om grote belangen. Een kleine aanpassing vooraf kan een wereld van verschil maken in belastingheffing. Soms kun je veel besparen als je het nét even anders doet. Dáár zit de waarde.

 

Voorkomen door te luisteren

Ook vanuit een andere rol ervaart Stefan al bijna twintig jaar dat vroegtijdig signaleren doorslaggevend kan zijn. Als vrijwilliger bij Gevangenenzorg Nederland bezoekt hij penitentiaire inrichtingen om in gesprek te gaan met gedetineerden. “Ik spreek daar een heel ander deel van de maatschappij”, vertelt hij. “Mensen die geen gezond leefklimaat hebben. Zij zijn heel gevoelig voor allerlei zaken. Soms worden de signalen waaruit blijkt dat iemand een stoornis heeft niet serieus genomen. Dat is zo zonde.”

“Het is een voorrecht om mensen te mogen helpen. Dat doe ik door met aandacht naar iemands verhaal te luisteren.”

Zijn doel is om de situatie zo te maken, dat je kunt voorkomen dat het opnieuw fout gaat. Hij vertelt: “Ik vind het mooi om een helpende hand te bieden. Als vrijwilliger ben ik dat op een heel ander niveau. Uiteindelijk wil ik een ommekeer in het denken en doen veroorzaken. Het is voor mij mogelijk om me daarvoor in te zetten, mede omdat ik bij Visser & Visser de vrijheid heb om zelf mijn agenda in te delen. Flexibiliteit is dan ineens heel wat waard.”

 

Rijk aan levenservaring

Zijn brede kijk op de samenleving sterkt hem ook in zijn werk, concludeert hij. “Klanten komen bij ons voor fiscale zaken. Maar achter elk mens schuilt een verhaal. We spreken over financiële belangen, terwijl allerlei andere aspecten het leven behoorlijk bepalen. Mijn ervaring maakt me nu als Senior vrijer om ook die onderwerpen ter sprake te brengen. Wat kan ik hier nu eigenlijk echt betekenen? Daar vraag ik altijd naar. Dat maakt mijn baan bij Visser & Visser betekenisvol.”

 
VIND DE VACATURE VOOR JOU of lees meer op werken bij Visser & Visser.