) Rondneuzen in de kunstgalerie & met je neus in de fiscale wetgeving - Werken bij Visser & Visser
Blog

Rondneuzen in de kunstgalerie & met je neus in de fiscale wetgeving

Als je durft te vertrouwen op je gevoel kom je heel ver. Daar is Willianne het levende bewijs van. Niet alleen bij een bezoek aan de kunstgalerie, maar ook in haar baan als fiscalist komt die eigenschap goed van pas! Benieuwd hoe ze daar bij Visser & Visser invulling aan kan geven? Dat legt ze je graag uit!

Willianne werkt als Aangifteadviseur bij Visser & Visser. Aangifte doen van je inkomstenbelasting? Laat dat maar aan Willianne over! “Ik help ondernemers met het doen van hun belastingaangiften. Met de ontvangen documenten stel ik de aangifte op, zodat ze na akkoord van de klant naar de Belastingdienst verzonden kunnen worden.”

 

Van student tot belastingadviseur

Als student is Willianne Visser & Visser binnengewandeld. “Ik heb de opleiding Fiscaal Recht gedaan. Tijdens mijn studie ben ik hier begonnen als werkstudent. Je begint altijd in het aangifteteam”, legt Willianne uit. “Dat lijkt niet altijd het belangrijkste, maar niets is minder waar.”

De combinatie van de studie met de toepassing in de praktijk werkt goed. “Het leuke is dat je op de universiteit vooral veel theorie leert. Dat is zeer gericht op belastingadvies. Dat is echter pas stap twee. Je moet namelijk ook weten hoe je belastingadvies verwerkt moet worden in de aangiftes. Het is fijn om daarmee te beginnen”, stelt Willianne. “Als je dan eenmaal bent doorgestroomd naar de functie van belastingadviseur, is het makkelijker om mee te denken met de collega’s van het aangifteteam. Dat is leuk én efficiënt!”

 

De kunst van fiscale wetgeving

“Veel mensen zeggen dat de fiscale wetgeving saai is.” Willianne denkt daar anders over. “Mensen denken: de wetten staan nu eenmaal op papier en je moet het simpelweg toepassen. Toch is het lang niet altijd zo makkelijk. Wat als de situatie net iets afwijkt van de regel? Hoe ga je dat dan oplossen? In de wetgeving is niet altijd alles even duidelijk en soms kun je iets op verschillende manieren interpreteren. Juist voor mensen of ondernemingen die geen doorsnee situatie hebben, zoeken we naar een creatieve en passende oplossing binnen de wettelijke kaders.”

“Dat fiscale wetgeving saai is, is absoluut niet waar. Sterker nog: er komt veel creativiteit bij kijken!”

“De kunst van mijn vak is de klant zo goed mogelijk helpen”, verklaart Willianne zonder enige twijfel. “De cijfers zeggen wel iets, maar vaak is de context rond de cijfers belangrijker. Die invulling ontstaat als je rustig de informatie van de klant analyseert. Een getal kan namelijk veel dingen zeggen. In mijn hobby merk ik overigens precies hetzelfde. Verdwalen in de kunstgalerie vind ik heerlijk. Bijvoorbeeld bij Kunsthandel RG van Driel. Rustig naar een schilderij kijken dat opvalt en invulling geven aan wat je precies ziet. Het voelt als een ontsnapping aan de drukte van het dagelijks leven. Een schilderij kan zo veel dingen betekenen. Het leuke is dat je zelf helemaal invulling kan geven aan wat dat voor jou betekent en wat voor gevoel je daarbij krijgt. Niets is goed of fout. Een schilderij kan voor een kind bijvoorbeeld een andere betekenis hebben dan voor een volwassene. Een fiscalist kijkt ook anders naar een cijfer dan een econoom.”

 

Gevoel als leidraad

In de kunstgalerie speelt haar gevoel een grote rol. In haar werk is dat niet anders. “Ik ben iemand die altijd op mijn gevoel afgaat. Vanaf de eerste keer dat ik hier binnenstapte, voelde ik me fijn. Wat ik precies zo fijn vind bij Visser & Visser? De sfeer, de collega’s en de gezelligheid. Daarnaast heerst er een open cultuur. Je kunt bij iedereen binnenstappen, of het nu een mede-adviseur of een partner is. Ik wil niet verdwijnen in de massa als nummertje bij een heel groot kantoor. Hier is dat echt anders. Dát vind ik zo leuk aan werken bij Visser & Visser.”

 

Vind de vacature voor jou of lees meer op werken bij Visser & Visser.

Visser & Visser zoekt mensen die keuzes durven maken.

Maak jij de keuze?

Doorpraten met Willianne? Bel of mail gerust.