) Aangenaam, ik ben Kees! - Werken bij Visser & Visser
Blog

Aangenaam, ik ben Kees!

Bij Visser & Visser werken echte mensen. Mensen die naast hun zakelijke rol binnen Visser & Visser ook hobby’s, passies en andere rollen hebben. Onze collega’s een beetje beter leren kennen? In dit blog de twee kanten van Kees Hoek, gedreven accountant bij Visser & Visser Middelharnis én sportvisser.


Zeebaars aan de haak slaan

‘Op vrijdagavond hoef je mij niet te vragen wat mijn plannen zijn. Dan sta ik het liefst op het strand van Ouddorp om te vissen op zeebaars. Het moment suprême is als de vis gaat jagen. Op dat moment wil je dat alles goed is: de presentatie van het aas, je haken, je lijnen, de wind, de golven en de stroming. Als al die factoren gunstig zijn, wil ik maar één ding: mijn hengel pakken en naar het strand. Vanaf april tot en met mei is het seizoen om te vissen op zeebaars. Dan is de watertemperatuur warmer en komen ze dicht bij de kust. Zeebaars is een spectaculaire vis om op te vissen. Als ze het aas pakken, komt er een enorme vechtlust naar boven. Het blijft tot aan het laatste moment toe spannend of je de vis te pakken krijgt of niet. De grootste zeebaars die ik ving was 72 centimeter groot en woog vier kilo. Om te eten kun je het beste een zeebaars van ongeveer vijftig centimeter vangen. Als ze goed aan de maat zijn, neem ik ze mee naar huis om te fileren. Daarna gaan ze op de barbecue of ik maak er kibbeling van, een grote favoriet in mijn familie- en vriendenkring. Met mijn vader plan ik regelmatig visvakanties. We zijn samen naar Noorwegen geweest en hopen volgend jaar naar IJsland te vertrekken om zeewolf te vangen. Deze sport heeft voor mij alles: actie, techniek, natuur... de ideale manier om na een dag werken te ontspannen.”


Blijven leren

‘Ik ben een gedreven accountant. Ik houd ervan om te werken volgens wet- en regelgeving en schuw daarin niet de discussie met mijn collega’s. Wat het werk voor mij interessant maakt, is de combinatie tussen inhoudelijk werk en klantcontact. Dat past prachtig in elkaar. Ik wil er altijd het maximale uithalen voor mijn klant en doe dat met veel energie en enthousiasme. Ik hoop dat ik dat ook uitstraal op de mensen met wie ik samenwerk en probeer het enthousiasme over te brengen op junioren. Dit werk wordt namelijk alleen maar mooier hoe meer je het jezelf toe-eigent. Hoe beter je boekt, hoe zuiverder de administratie wordt en daar profiteer je van bij het opstellen van de jaarrekening. Voor mij ligt de uitdaging in de nieuwe vraagstukken die ik steeds weer van klanten krijg. Ik houd ervan om me daarin te verdiepen, met collega’s en onze afdeling vaktechniek te overleggen en tot een mooie oplossing te komen. Ik zie dit soort complexe vraagstukken als een manier om steeds te blijven leren.”


Visser & Visser zoekt mensen die keuzes durven maken.

Maak jij de keuze?