) Aangenaam! Ik ben Marco - Werken bij Visser & Visser
Blog

Aangenaam! Ik ben Marco

Bij Visser & Visser werken echte mensen. Mensen die naast hun zakelijke rol binnen Visser & Visser ook hobby’s, passies en andere rollen hebben. Onze mensen een beetje beter leren kennen? In deze blog de twee kanten van Marco Ruit, Accountant en vestigingsleider van Visser & Visser Barendrecht.

 

Bij de klant aan tafel

“Mensen denken vaak dat een gesprek met een accountant gaat over de jaarrekening, maar dat is slechts een klein onderdeel van mijn werk. Ik vind het belangrijk om het verhaal van de ondernemer te horen. Wie is de persoon achter het bedrijf? Het liefst kijk ik even achter zijn vestje. Je kunt de ondernemer pas echt goed adviseren als je weet wat hem bezighoudt: zijn beweegredenen, zijn problemen, zijn uitdagingen. Dat persoonlijke contact zoek ik altijd op. Ik houd van een ongedwongen sfeer en het gesprek zijn loop laten gaan. Het liefst zit ik op locatie bij de klant om te praten over het bedrijf en de toekomst. Daar horen ook de kritische vragen bij, een beetje prikkelen en spiegelen. Ik denk mee met de ondernemer. Ik krijg veel energie van het adviseren van het familiebedrijf. Dit doe ik niet alleen. Ik werk graag in teamverband, zodat ik de verbinding kan leggen tussen de ondernemer en de juiste vakspecialisten binnen Visser & Visser. Het gesprek met de ondernemer en gezamenlijk na denken over de beste oplossingen, daar word ik enthousiast van.”

Ambassadeur van Stichting Present

“Maatschappelijke betrokkenheid vind ik belangrijk. Sinds vorig jaar ben ik ambassadeur van Stichting Present. Ik vind het mooi om me hiervoor in te zetten. Ik denk mee over de zakelijke aspecten en zal het niet nalaten om Stichting Present een podium te geven als de situatie zich daarvoor leent. Mooi dat er initiatieven bestaan die iets terug willen geven aan de maatschappij en die minderbedeelden in de samenleving een helpende hand bieden. Met de collega’s van Visser & Visser Barendrecht hebben we eerder een project georganiseerd voor Present en dit jaar plannen we het duizendste project. Het mooie aan zo’n project organiseren vind ik de gesprekken die het oplevert met de mensen. Ik ben iemand die snel contact maakt en mensen met elkaar in verbinding brengt. Die rol heb ik in mijn werk, maar ook privé sijpelt dat in alles door. Ik heb door de jaren heen verschillende bestuursfuncties gehad. Als er problemen zijn, ben ik aanwezig om een luisterend oor te bieden en het gesprek aan te gaan. Ik geniet van het contact opzoeken.”